Polenta za šolarje
Print Friendly, PDF & Email

Polenta za šolarje ni čisto klasična polenta, ampak so vabljive kroglice iz polente z dodatkom posebne začimbe, ki krepi spomin. Postrežemo lahko tople kot prilogo h kosilu ali ohlajene kot zdrav lahkotni prigrizek.

Polenta za šolarje

Polenta za šolarje – pripomočki:

  • metlica
  • možnar

Polenta za šolarje – sestavine:

  • dobrega pol litra (oz. 6 skodelic) vode
  • 240 g (oz. 2 skodelici) polente
  • 1 žlica olivnega olja
  • ščepec soli
  • 1 velika žlica posušenega rožmarina

Polenta za šolarje – postopek:

V posodo nalijemo dobrega pol litra vode, ji dodamo 1 žlico olivnega olja (ali masla) ter segrevamo do vretja. Tik preden voda zavre, solimo po okusu. V vrelo slano vodo stresemo 2 skodelici polente (cca 240 g).

Vmes neprestano mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Kuhamo približno 2 minuti oz. po navodilih na embalaži.

V možnarju zdrobimo 1 žlico posušenega rožmarina.

Ko je polenta skoraj kuhana, dodamo zdrobljeni posušeni rožmarin. Dobro premešamo, da se razvije prijetna rožmarinova aroma. Ker je rožmarin dober za spomin, je takšen obrok primeren za šolarje, pa tudi za vse ostale, ki bi radi ohranili ali izboljšali dober spomin.

Polento za šolarje lahko oblikujemo v večje kroglice ali jo po želji postrežemo v kakšni drugi obliki. Zraven se odlično podajo kakšni bučkini polpeti ali kaj podobnega.Polenta za šolarje

Kompaktne polentine kroglice so dobre tako tople kot hladne.Polenta za šolarje

Dober tek in čimboljši spomin! 🙂

Imate radi zanimive in enostavne priloge? Potem poskusite tudi špinačne kroglice, arancini z mozzarello in mesne polpete z rižem.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor