Polenta za šolarje
Polenta za šolarje ni čisto klasična polenta, ampak so vabljive kroglice iz polente z dodatkom posebne začimbe, ki krepi spomin. Postrežemo lahko tople kot prilogo h kosilu ali ohlajene kot zdrav lahkotni prigrizek.
Polenta za šolarje – pripomočki:
- metlica
- možnar
Polenta za šolarje – sestavine:
- dobrega pol litra (oz. 6 skodelic) vode
- 240 g (oz. 2 skodelici) polente
- 1 žlica olivnega olja
- ščepec soli
- 1 velika žlica posušenega rožmarina
Polenta za šolarje – postopek:
V posodo nalijemo dobrega pol litra vode, ji dodamo 1 žlico olivnega olja (ali masla) ter segrevamo do vretja. Tik preden voda zavre, solimo po okusu. V vrelo slano vodo stresemo 2 skodelici polente (cca 240 g).
Vmes neprestano mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Kuhamo približno 2 minuti oz. po navodilih na embalaži.
V možnarju zdrobimo 1 žlico posušenega rožmarina.
Ko je polenta skoraj kuhana, dodamo zdrobljeni posušeni rožmarin. Dobro premešamo, da se razvije prijetna rožmarinova aroma. Ker je rožmarin dober za spomin, je takšen obrok primeren za šolarje, pa tudi za vse ostale, ki bi radi ohranili ali izboljšali dober spomin.
Polento za šolarje lahko oblikujemo v večje kroglice ali jo po želji postrežemo v kakšni drugi obliki. Zraven se odlično podajo kakšni bučkini polpeti ali kaj podobnega.
Kompaktne polentine kroglice so dobre tako tople kot hladne.
Dober tek in čimboljši spomin! 🙂
Imate radi zanimive in enostavne priloge? Potem poskusite tudi špinačne kroglice, arancini z mozzarello in mesne polpete z rižem.