Bučkini polpeti iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Bučkini polpeti iz pečice so nekoliko bolj zdravi, saj so veliko manj mastni kot če bi jih ocvrli v olju. So odlična priloga k zelenjavnim in mesnim jedem. Uporabimo lahko katerokoli jedilno bučo – jaz sem uporabila večjo zeleno bučko – cukini. Zraven sem postregla še preprosto zelenjavno omako in tako “pospravila po vrtu oz. hladilniku”.

Bučkini polpeti iz pečice – pripomočki:

  • 2 večji posodi
  • ribež
  • nož
  • deska za rezanje
  • velika žlica
  • pekač
  • peki papir
  • čopič

Bučkini polpeti iz pečice – sestavine:

Sestavine so za 8-10 velikih ali 12-14 manjših bučkinih polpetk.

  • 200 g naribanih bučk
  • ščepec soli
  • 70 g kruha (vrsta po želji)
  • 2-3 dl vode (za namakanje)
  • pol čebule
  • 1 jajce
  • poper
  • olivno olje (za premaz)

Bučkini polpeti iz pečice – postopek:

200 g bučke naribamo na ozke trakce, jih posolimo, dobro premešamo in pustimo počivati vsaj 10 minut, da spustijo vodo.

Medtem na kocke narežemo 70 g kruha in ga namočimo v vodi. Uporabimo lahko poljubne vrste kruha. Jaz sem uporabila pol belega. Namakamo nekaj minut, da se kruh omehča, nato odlijemo odvečno vodo ter malenkost ožamemo kruh.Polovico čebule narežemo na drobne koščke in jo dodamo v posodo h kruhu.Po približno 10 minutah bučke ožamemo z roko in jih damo v posodo k ostalim sestavinam.Po okusu popramo in po potrebi malenkost še solimo.Na koncu dodamo še 1 jajce in vse skupaj dobro premešamo.

Mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno zmes in da se sestavine med seboj dobro povežejo. Maso pustimo počivati nekaj minut. Ta čas izkoristimo, da pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem.

Iz mase oblikujemo kroglice. Naredimo lahko večje ali manjše polpete, kakor nam bolj ustreza. Polagamo jih na peki papir ter pred peko premažemo z olivnim oljem. Pečemo jih približno 18 minut na 180 °C v klasični pečici.

Postrežemo lahko tople ali hladne. Stvar okusa.

Jaz sem zraven postregla preprosto zelenjavno omako. Odlično bi se zraven podali tudi hrustljavo ocvrti jajčevci ali enostavna gobova omaka.Dober tek!

Če imate radi polpete, poskusite tudi mesne polpete z rižem.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor