Hrustljavi krompirček iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Je še kdo tu, ki bi lahko vsak dan jedel pečen in ocvrt krompir? Jaz sem definitivno med vami, saj najbolj od vsega obožujem pomfrit. Ampak kolikokrat ga dejansko lahko jem, brez da bi v svoje telo vnašala nepotrebne in škodljive maščobe ter se zraven še zredila? Odkrila sem odličen recept za nas ljubitelje, zaradi katerega bo hrustljavi krompirček iz pečice lahko večkrat na jedilniku.

hrustljavi krompircek iz pecice

Hrustljavi krompirček iz pečice – pripomočki:

  • pekač
  • posodica
  • plastična posoda
  • vilica
  • manjši krožnik
  • peki papir
  • papirnate brisačke
  • kuhalnica

Hrustljavi krompirček iz pečice – sestavine:

  • krompir (poljubna količina)
  • 2 jajci*
  • drobnjak
  • vejica rožmarina
  • sol
  • ghee maslo

*Za koliko oseb boste jed pripravili, je odvisno od količine krompirja. Jaz po navadi delam kosilo za 1-2 osebi, kar pomeni 4-6 srednjih krompirjev. Jajčne mase mi pa vedno še malo ostane.

Hrustljavi krompirček iz pečice – priprava:

Pečico prižgite na 220° C. Na pekač položite peki papir.

Krompir olupite in ga sperite pod vodo. Narežite ga na podolgovate kose, kot da bi pripravljali pomfrit. Osušite ga s papirnatimi brisačkami.

hrustljavi krompircek iz pecice

V posodico razbijte dve jajci.

hrustljavi krompircek iz pecice

Dobro ju razžvrkljajte z vilico.

hrustljavi krompircek iz pecice

Dodajte nasekljan svež drobnjak in oskubite vejico rožmarina. Vse začimbe lahko po želji dodate tudi posušene.

hrustljavi krompircek iz pecice

V mešanico začnite namakati kose krompirja tako, da se jih masa dobro oprime.

hrustljavi krompircek iz pecice

Na peki papir v vrsto zlagajte krompirček.

hrustljavi krompircek iz pecice

Od tu naprej obstajata dve verziji. Tisti, ki imate rajši bolj zapečen okus, čez krompirček polijte jajčno maso, ki vam je ostala. Ostali tega ne storite, saj se lahko hitro zažge in vam okus ne bo več po godu. Sama redno eksperimentiram z obema verzijama in se še nisem odločila, katera mi je bolj všeč.

hrustljavi krompircek iz pecice

Krompir dajte v pečico in pecite 55 minut. Nekje na sredi peke, krompir obrnite s kuhalnico. Čas peke (pa tudi temperaturo vaše pečice) prilagodite glede na moč vaše pečice in debelino narezanih rezin krompirja).

hrustljavi krompircek iz pecice

Ko je krompirček lepe zlato rumene barve, ga vzemite iz pečice. Če ste se odločili za prvo, bolj zapečeno verzijo, se zna zgoditi, da bo na nekaterih mestih jajček kar preveč zapečen in bo imel okus po zažganem. To rešite tako, da tisti del jajčka odtrgate. Boste videli, zelo lepo gre stran.

hrustljavi krompircek iz pecice

Hrustljavi krompirček stresite v plastično posodo in ga solite. Za še boljši okus lahko dodate domače ghee maslo. Krompir najlažje zmešate, če čez odprtino posode položite krožnik in začnete pretresati. Maslo se lepo stopi, sol pa super razporedi.

hrustljavi krompircek iz pecice

Krompir servirajte na krožnik in zraven dodajte prilogo po želji.

hrustljavi krompircek iz pecice

hrustljavi krompircek iz pecice

Osebno sploh ne rabim mesa, samo veliko skledo solate in fit krompirček iz pečice, pa sem srečna cel dan. Seveda pa zelo dobro služi kot priloga h kateri koli jedi želite.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Nina Jesih

Sem umetnostna zgodovinarka ter kuratorka iz Ljubljane in zelo rada jem. Še posebej nezdravo hrano, zato jo poskušam usklajevati z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha.

Dodaj odgovor