Čemaževa veganska pita
Čemaž je rastlina, ki se veliko uporablja kot dodatek k jedem. Iz nje pripravimo pesto in le tega lahko uporabimo na 1001 način. Spodaj je recept za čemaževo veganski pito, ki bo prepričala tudi tiste, ki se ne prehranjujejo vegansko. Skuta pripravljena iz tofuja in čemažev pesto bosta dodala tisto piko na i, ki bo popestrila vsak jedilnik.
Pripomočki za pripravo čemaževe veganske pite:
- žlica
- posoda za mešanje
- blender
- okrogli pekač (premer ni pomemben)
Sestavine za pripravo čemaževe veganske pite:
- 250 g listnatega testa
- 2 žlički čemaževega pesta
- 300 g belega tofuja
- 4 žlice sojinega navadnega jogurta
- sol
- poper
- rastlinsko olje
- voda
Postopek priprave čemaževe veganske pite:
Tofu zrežemo na manjše kose.
Postavimo ga v blender in ga mešamo dokler ne postane skoraj gladek. Nato ga stresemo v posodo.
Dodamo sojin jogurt in čemažev pesto. Vse skupaj solimo in popramo ter dobro zmešamo.
Sedaj si pripravimo delovno površino si postavimo vlečeno testo.
S pomočjo žlice na rahlo namažemo nekaj zmesi na testo.
V posodico si pripravimo olje, vodo in poper. Vse skupaj dobro zmešamo in pokapamo nekaj olja na dno ponve v kateri bomo pekli pito.
Testo, na katerega smo namazali namaz, zrolamo in postavimo v pekač.
Tako nadaljujemo dokler ne porabimo vseh sestavin.
Na koncu, če nam ostane nekaj namaza ga lahko namažemo čez pito. Polijemo še s preostalo omako iz vode in olja.
Pečemo na 200 °C približno 20 minut.
Dober tek!