Panirane bučke s parmezanom iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Panirane bučke s parmezanom iz pečice so enostavno pripravljene, povaljane v drobtinah, parmezanu in začimbah, brez jajc in moke. Pečene v pečici, čeprav bi jih lahko ocvrli tudi v olju ali cvrtniku na vroč zrak. Lahko so samostojna jed ali priloga, v vsakem primeru bodo teknile. Tudi z začimbami se lahko poigrate in vsakič znova ustvarite nov okus.

Panirane bučke s parmezanom iz pečice

Pripomočki za panirane bučke s parmezanom

  • pekač in papir za peko

Sestavine za panirane bučke s parmezanom

Za 1 – 2 osebi:

  • 300 g bučka
  • sol po okusu
  • 1 zvrhana jušna žlica naribanega parmezana
  • 2 zvrhani žlici drobtin
  • ščep timijana
  • česen v prahu po okusu
  • olivno olje (v spreju)

Priprava paniranih bučk s parmezanom

Pečico vklopimo in nastavimo na 160 °C, ventilacija.

Bučko (priporočam uporabo manjše bučke) umijemo, odrežemo krajna konca in jo prečno prerežemo na pol. Vsako polovico posebej vzdolžno narežemo na rezine široke približno 1 centimeter, nato pa rezine na palčke mer približno 1 cm x 1 cm. Dolžino palčk določite sami, priporočam krajše. Lahko jo narežete tudi na kolobarje, če želite. Bučke rahlo, po okusu posolimo in jih damo v posodo.

K bučkam v dodamo: 2 zvrhani žlici drobtin, zvrhano žlico naribanega parmezana (lahko tudi 2 žlici) in ščep timiijana, česen v prahu (sama ne skoparim z njim). Po želji se lahko poigrate in dodate še katero drugo začimbo; mučkatni orešček, čebulo v prahu, čili, … po okusu in željah.

Bučke in suhe sestavine dobro premešamo, da se panada prime bučk z vseh strani. Panirane bučke porazdelim po pekaču, obloženem s papirjem za peko in na rahlo poškropim z olivnim oljem v spreju, če tega nimate, si lahko pomagate tudi tako, da npr. 1 žlico olja s pomočjo čopiča premažete prek bučk na pekaču.

Panirane bučke s parmezanom iz pečice

Pečemo 15 – 20 minut pri 160 °C, ventilacija. Postrežemo še vroče oziroma tople.

Naj vam teknejo. Poleg lahko postrežete tudi vašo najljubšo pomako.

Panirane bučke s parmezanom iz pečice

Dober tek!

Ljubitelji bučk poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor