Panirane bučke s parmezanom iz pečice
Panirane bučke s parmezanom iz pečice so enostavno pripravljene, povaljane v drobtinah, parmezanu in začimbah, brez jajc in moke. Pečene v pečici, čeprav bi jih lahko ocvrli tudi v olju ali cvrtniku na vroč zrak. Lahko so samostojna jed ali priloga, v vsakem primeru bodo teknile. Tudi z začimbami se lahko poigrate in vsakič znova ustvarite nov okus.
Pripomočki za panirane bučke s parmezanom
- pekač in papir za peko
Sestavine za panirane bučke s parmezanom
Za 1 – 2 osebi:
- 300 g bučka
- sol po okusu
- 1 zvrhana jušna žlica naribanega parmezana
- 2 zvrhani žlici drobtin
- ščep timijana
- česen v prahu po okusu
- olivno olje (v spreju)
Priprava paniranih bučk s parmezanom
Pečico vklopimo in nastavimo na 160 °C, ventilacija.
Bučko (priporočam uporabo manjše bučke) umijemo, odrežemo krajna konca in jo prečno prerežemo na pol. Vsako polovico posebej vzdolžno narežemo na rezine široke približno 1 centimeter, nato pa rezine na palčke mer približno 1 cm x 1 cm. Dolžino palčk določite sami, priporočam krajše. Lahko jo narežete tudi na kolobarje, če želite. Bučke rahlo, po okusu posolimo in jih damo v posodo.
K bučkam v dodamo: 2 zvrhani žlici drobtin, zvrhano žlico naribanega parmezana (lahko tudi 2 žlici) in ščep timiijana, česen v prahu (sama ne skoparim z njim). Po želji se lahko poigrate in dodate še katero drugo začimbo; mučkatni orešček, čebulo v prahu, čili, … po okusu in željah.
Bučke in suhe sestavine dobro premešamo, da se panada prime bučk z vseh strani. Panirane bučke porazdelim po pekaču, obloženem s papirjem za peko in na rahlo poškropim z olivnim oljem v spreju, če tega nimate, si lahko pomagate tudi tako, da npr. 1 žlico olja s pomočjo čopiča premažete prek bučk na pekaču.
Pečemo 15 – 20 minut pri 160 °C, ventilacija. Postrežemo še vroče oziroma tople.
Naj vam teknejo. Poleg lahko postrežete tudi vašo najljubšo pomako.
Dober tek!
Ljubitelji bučk poskusite tudi: