Testenine s špargli, hmeljem in tremi siri
Če obožujete sire in vam diši pomladanska kulinarika je preprost recept testenine s špargli, hmeljem in tremi siri ravno tisto kar bo navdušilo vaše brbončice. A ker mora poleg oči dobro jesti tudi telo bo za dvig dobrega počutja čistilna kura z vsemi hranili še kako dobro dela. Enostavna, hitra priprava bo prihranila tudi vaš čas in denar. Torej več kot dovolj razlogov za pripravo slastnega obroka, ki vas bo kvalitetno nasitil.
Testenine s špargli, hmeljem in tremi siri – pripomočki:
- deska
- nož
- lonec za kuhanje testenin
- kuhalnica
- nižji lonec ali ponev za pripravo omake
- pripomoček za izdelavo pire krompirja
- (kuhinjska tehtnica) ali lasten občutek za sestavine
Testenine s špargli, hmeljem in tremi siri – sestavine:
- 200 g polnovrednih testenin (fusili)
- voda za kuhanje testenin
- 1 manjša čebula (ptujski luk)
- 50 g špargljev
- 50 g hmeljevih vršičkov
- 50 g grobo naribanega mladega kravjega sira
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 2 jušni žlici svežega kremnega sira
- sol po pokusu
- sveže mleti poper po okusu
- pol čajne žličke mešanice zdrobljenih domačih zelišč (timijan, peteršilj, origano, bazilika, luštrek)
- 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja
- voda za dolivanje pri pripravi omake
Sestavine so primerne za dve osebi, čas priprave pol ure.
Testenine s špargli, hmeljem in tremi siri – postopek priprave
Narezano čebulo do mehkega podušite na vodi. Rahlo pretlačite s pripomočkom za pire krompir in dodate 50 g narezanih špargljev. Sočasno pristavite osoljeno vodo in skuhajte 200 g polnovrednih testenin.
Nekoliko kasneje dodajte še špargljeve vršičke in 50 g hmeljevih vršičkov razrezanih na poljubno kratke kose. Po okusu posolite in dodajte mešanico začimb. Par minut podušite in po potrebi prilijte malo vode. Dodajte 50 g grobo naribanega mladega kravjega sira in dve veliki jušni žlici svežega kremnega sira.
Premešajte, dolijte še malo vode, popoprajte in dodajte 2 do 3 žlice oljčnega olja. Odcedite testenine in jih dodajte omaki. Rahlo premešajte dodajte del parmezana in takoj ponudite. Po vrhu potresite ostanek parmezana in sveže mlet poper.