Zelenjavni muffini
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavni muffini so super ideja za prigrizek tako otrokom kot tudi odraslim. Lahko jih pa vključimo v glavni obrok ter zraven postrežemo meso v omaki. Zelo priročni so, če potrebujemo jed, ki jo lahko vzamemo s seboj na pot. Okus pa vas tudi ne bo razočaral, saj so odlični in sočni.

Zelenjavni muffini – pripomočki:

  • plastična posoda
  • nož in deska
  • vilica in žlica
  • ponev
  • pekač za muffine
  • pečica

Zelenjavni muffini – sestavine:

(za 9 muffinov)

  • 5 cm pora
  • polovica srednje velike bučke
  • 1 manjši korenček
  • dobra pest špinače
  • sol in majaron
  • žlica olivnega olja
  • pest naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 125 ml mleka
  • 140 g gladke moke

Zelenjavni muffini – postopek:

Zelenjavo operemo in olupimo ter vse narežemo na drobne koščke. V ponvi segrejemo olje in najprej malenkost prepražimo por, nato dodamo korenje.

Ko je tudi korenček malo popečen, dodamo še bučko ter vse skupaj solimo in posipamo s ščepom majarona.

Zelenjavo pražimo še toliko časa dokler ni zmehčana. Po potrebi dodamo malenkost vode, vendar pazite, da bo vsa voda izparela. Na koncu dodamo še pest špinače in počakamo, da se razpusti.

Pečico prižgemo na 180°C in pekač za muffine namastimo z oljem. V plastični posodi zmešamo jajca z mlekom.

Postopoma dodajamo še moko in mešamo z vilico, da ne nastanejo grudice. Dodamo še pokuhano zelenjavo in pest parmezana ter vse dobro premešamo in nadevamo v pekač.

Zelenjavne muffine pečemo 25 – 30 minut, oziroma dokler niso lepo rjavo zapečeni. Uživajte v slastnih zdravih grižljajčkih zelenjavnih muffinov. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor