Zavitki s špinačo in feto
Zavitki s špinačo in feto so res enostavni in hitri za pripravo. Idealni so za toplo ali hladno predjed, lahko pa jih postrežemo tudi kot prilogo kakšni zelenjavni juhi ali mineštri. Tudi sama oblika je nekoliko drugačna, saj so zavitki v obliki mošnjičkov, kar pa malo popestri mizo in predvsem otrokom se bodo zdeli nekoliko bolj zanimivi.
Zavitki s špinačo in feto – pripomočki:
- multipraktik ali blender
- žlica
- strgalo
- vrvica
- ponev brez ročaja, ki je primerna za peko v pečici
Zavitki s špinačo in feto – sestavine:
Za 4 osebe
- 100 g feta sira
- 100 g mlade špinače
- 100 g kuhane čičerike
- nastrgana lupina od polovice limone (ali žličko posušene, če pri roki nimate sveže limone)
- 4 liste listnatega testa
- žlico olja
Zavitki s špinačo in feto – priprava:
Pečico prižgemo na 220 °C, da se med pripravo segreje. Vse sestavine razen listnatega testa damo v multipraktik in miksamo tako dolgo, dokler ne dobimo gladke mase.
List listnatega prepognemo na pol. Nanjo damo 1/4 mase s špinačo in feto.
List zavijemo v obliko mošnjička in ga na vrhu prevežemo z vrvico. Zavijemo rahlo in previdno, saj so listi tanki in se lahko kar hitro pretrgajo. Postopek ponovimo pri ostalih zavitkih.
Z oljem namažimo ponev.
Zavitke zložimo v namaščeno ponev.
Zavitke pečemo približno 20 minut oziroma dokler ne postanejo zlato – rjavi. Ko so zavitki pečeni, odstranimo vrvice in jih postrežemo.
Dober tek!