Sveži paradižniki nadevani z ricotto
Print Friendly, PDF & Email

Ko iščemo rešitev za lahek in zdrav obrok, ali morda nekaj kot prilogo k mesnim jedem iz žara, so tukaj sveži paradižniki nadevani z ricotto.

Sveži pardižniki nadevani z ricotto

Sveži paradižniki nadevani z ricotto – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • kozica
  • žlička za polnjenje paradižnikov
  • ribežen

Sveži paradižniki nadevani z ricotto – sestavine:

  • 1 kg svežega paradižnika
  • 250 g Ricotte
  • sveža bazilika
  • sveža kumarica
  • sol in poper po okusu
  • pol žličke česna in čebule

Čas priprave: 45 minut.

 

Sveži paradižniki nadevani z ricotto – postopek priprave:

V kozici zavremo vodo, v katero za približno 20 sekund potopimo paradižnike. Tako jih bomo z lahkoto osvobodili olupa. Nato paradižnike razpolovimo in jim z majhno žličko odstranimo semena.

Sveži paradižniki nadevani z ricottoSveži paradižniki nadevani z ricotto

Priprava nadeva:

Svežo baziliko, česen in čebulo drobno sesekljamo in pomešamo z ricotto, ter po okusu dodamo sol in barvni poper.

Sveži paradižniki nadevani z ricotto

S tako pripravljenim nadevom, napolnimo paradižnike. Kumarice očistimo (kako jih očistimo lahko vidite v “Nasvetih”). Serviramo z svežo baziliko in naribanimi kumaricami. Po vrhu dodamo zmleti tribarvni poper.

Anadpar 009

Paradižnik, kumarice, ricotta in sveža bazilika so dobri prijatelji, ki vas bodo dobro ohlajeni zagotovo osvežili.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor