Sveži paradižniki nadevani z ricotto
Ko iščemo rešitev za lahek in zdrav obrok, ali morda nekaj kot prilogo k mesnim jedem iz žara, so tukaj sveži paradižniki nadevani z ricotto.
Sveži paradižniki nadevani z ricotto – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- kozica
- žlička za polnjenje paradižnikov
- ribežen
Sveži paradižniki nadevani z ricotto – sestavine:
- 1 kg svežega paradižnika
- 250 g Ricotte
- sveža bazilika
- sveža kumarica
- sol in poper po okusu
- pol žličke česna in čebule
Čas priprave: 45 minut.
Sveži paradižniki nadevani z ricotto – postopek priprave:
V kozici zavremo vodo, v katero za približno 20 sekund potopimo paradižnike. Tako jih bomo z lahkoto osvobodili olupa. Nato paradižnike razpolovimo in jim z majhno žličko odstranimo semena.
Priprava nadeva:
Svežo baziliko, česen in čebulo drobno sesekljamo in pomešamo z ricotto, ter po okusu dodamo sol in barvni poper.
S tako pripravljenim nadevom, napolnimo paradižnike. Kumarice očistimo (kako jih očistimo lahko vidite v “Nasvetih”). Serviramo z svežo baziliko in naribanimi kumaricami. Po vrhu dodamo zmleti tribarvni poper.
Paradižnik, kumarice, ricotta in sveža bazilika so dobri prijatelji, ki vas bodo dobro ohlajeni zagotovo osvežili.
Dober tek!