Špinačni njoki
Print Friendly, PDF & Email

Špinačni njoki so odlična različica krompirjevih njokov. So zelo lažji, lažje prebavljivi predvsem pa zelo okusni. Enostavna priprava špinačnih njokov vas bo prepričala, da lahko pripravite okusen obrok s preprostimi sestavinami, ki se odlično poda kot priloga in seveda tudi kot samostojna jed. Ker ne vsebujejo jajc so prav tako primerni tudi za vegane.

Spinacni njoki (12)

Pripomočki za pripravo špinačnih njokov:

  • nož
  • delovna površina
  • skleda za mešanje
  • posode za kuhanje
  • tlačilec krompirja

Sestavine za pripravo špinačnih njokov:

(za 4 osebe)

  • 700 g krompirja
  • 500 g špinače
  • 150 g moke
  • sol
  • po želji parmezan ali poljubna omaka

Postopek priprave špinačnih njokov:

V vreli vodi prekuhamo oprano špinačo. Kuhamo jo približno 10 minut, nato jo dobro odcedimo. Paziti moramo, da iztisnemo vso vodo iz nje.

Spinacni njoki (1)

V posodi kuhamo krompir z olupkom. Ko je le-ta kuhan ga olupimo.

Spinacni njoki (3)

V skledo za mešanje stresemo moko.

Spinacni njoki (4)

Čez moko dodamo krompir, ki smo ga predhodno stisnili s stiskalcem krompirja.

Spinacni njoki (5)

Špinačo, ki smo jo dobro odcedili sesekljamo na drobno in jo umešamo krompirju in moki.

Spinacni njoki (6)

Maso za špinačne njoke solimo in dobro zmešamo, da nastane lepa kepa za oblikovanje.

Spinacni njoki (7)

Na pomokani površini bomo sedaj naredili kolobarje iz katerih bomo, s pomočjo noža, izrezali njoke. Poljubne velikosti. Nekateri imajo radi manjše nekateri večje.

Spinacni njoki (9)

Ko smo naredili vse njoke, jih lahko nekaj tudi zmrznemo. Na ogenj postavimo posodo z vodo in počakamo, da voda zavre. Ko le-ta vre jo solimo in počasi potopimo njoke vanjo. Enega po enega vendar hitro, da ne bi bili nekateri skuhani drugi pa ne.

Spinacni njoki (11)

Ko njoki priplavajo na površje jih odcedimo in postrežemo. Lahko posute s parmezanom ali poljubno omako.

Dober tek!

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor