Puhaste pirine palačinke
Puhaste pirine palačinke so odličen zajtrk, večerja, malica ali sladica. Podobne so ameriškim palačinkam, vendar narejene s pirino moko ter sam postopek je poenostavljen.
Sestavine za puhaste pirine palačinke:
(za 5 palačink)
- 1 jajce
- 2 dl mleka
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 150 g pirine moke
- kokosovo maslo
Pripomočki za pripravo puhastih pirinih palačink:
- posoda za mešanje
- metlica za mešanje
- zajemalka
- lopatica za obračanje palačink
- ponev za peko palačink
- krožnik
Postopek priprave puhastih pirinih palačink:
V posodo za mešanje damo jajce, mleko, sodo bikarbono in pirino moko. Z metlico dobro premešamo, da nastane gosta zmes. Zmes je gostejša kot za klasične palačinke.
V ponev damo malo kokosove maščobe in ponev segrejemo.
Ko je ponev segreta z zajemalko vlijemo maso. Premer palačinke naj bo 10-15 cm. Pečemo na srednje močnem ognju. Ko se na palačinki pojavijo mehurčki, je pripravljena, da jo s pomočjo lopatice obrnemo.
Pečemo še na drugi strani, dokler ni lepo zlato rjava.
Postopek ponovimo še z ostalimi palačinkami. Po okusu jim lahko dodamo med, sadje, sadne ali čokoladne namaze.
Pa dober tek.