Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko
Print Friendly, PDF & Email

Praženi rezanci z zelenjavo so nasitna azijska jed. Obstaja veliko variant ter receptov in vsak si lahko to jed prilagodi sebi. Predstavljam vam svoj najljubši recept, ki je pripravljen res hitro. Prepriča z dobrim okusom in lepim izgledom.

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – pripomočki:

  • vok
  • kuhalnica
  • žlička
  • žlica
  • lonec za kuhanje
  • cedilo

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – sestavine:

Za približno 3 osebe

  • 600 g zmrznjene zelenjave po Tajsko (če nimate, lahko pripravite sami, samo poglejte pod namig)
  • 150 g kitajskih rezancev
  • 100 ml kokosovega mleka
  • žlička arašidovega olja (lahko tudi sezamovega ali kokosovega olja)
  • ščepec ingverja (ali 1 cm naribanega svežega)
  • 5 žlic svetle sojine omake
  • žlica ribje omake (ali ostrigine omake)
  • 3 stroki drobno nasekljanega česna
  • pol žličke kurkume
  • čili (po želji)

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – priprava:

Najprej v voku dobro segrejemo olje in in na njem popražimo česen, ingver, čili in kurkumo. Dodamo zmrznjeno zelenjavo, če boste dodali svežo, jo prej narežite na trakce oziroma manjše kose.

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko 1

Zelenjavo pražimo nekaj minut, da se vsa tekočina posuši in nato dodamo kokosovo mleko. Pustimo, da se zelenjava peče še nekaj minut v kokosovem mleku. Vmes večkrat primešamo.

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko 2

Vmes skuhamo rezance kot je navedeno na embalaži. Pazimo, da se nam ne bodo preveč skuhali in zlepili skupaj, saj jih bomo potem še prepražili v voku.

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko 3

Ko je zelenjava pripravljena, dodamo rezance. Koliko časa jo boste pražili, je odvisno od vas. Če imate radi bolj hrustljavo zelenjavo, bo dovolj, če se bo pražila okoli 8 – 10 minut. Če pa imate raje bolj mehko zelenjavo, jo pa lahko pražite okoli 18 – 20 minut. Zelenjavo in rezance dobro premešamo, nato dodamo sojino in ribjo omako ter še enkrat premešamo.

Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko 4

Namig
Če nimamo zmrznjene zelenjave po Tajsko, jo lahko pripravimo tudi sami. Za to potrebujemo gobice, kalčke, korenček, rumena ali rdeča paprika, blitva, bambusove vršičke in stročji fižol. Vse zelenjave skupaj naj bo 600 g. Narežemo jo na trakce oziroma manjše koščke.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor