Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko
Praženi rezanci z zelenjavo so nasitna azijska jed. Obstaja veliko variant ter receptov in vsak si lahko to jed prilagodi sebi. Predstavljam vam svoj najljubši recept, ki je pripravljen res hitro. Prepriča z dobrim okusom in lepim izgledom.
Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – pripomočki:
- vok
- kuhalnica
- žlička
- žlica
- lonec za kuhanje
- cedilo
Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – sestavine:
Za približno 3 osebe
- 600 g zmrznjene zelenjave po Tajsko (če nimate, lahko pripravite sami, samo poglejte pod namig)
- 150 g kitajskih rezancev
- 100 ml kokosovega mleka
- žlička arašidovega olja (lahko tudi sezamovega ali kokosovega olja)
- ščepec ingverja (ali 1 cm naribanega svežega)
- 5 žlic svetle sojine omake
- žlica ribje omake (ali ostrigine omake)
- 3 stroki drobno nasekljanega česna
- pol žličke kurkume
- čili (po želji)
Praženi rezanci z zelenjavo po Tajsko – priprava:
Najprej v voku dobro segrejemo olje in in na njem popražimo česen, ingver, čili in kurkumo. Dodamo zmrznjeno zelenjavo, če boste dodali svežo, jo prej narežite na trakce oziroma manjše kose.
Zelenjavo pražimo nekaj minut, da se vsa tekočina posuši in nato dodamo kokosovo mleko. Pustimo, da se zelenjava peče še nekaj minut v kokosovem mleku. Vmes večkrat primešamo.
Vmes skuhamo rezance kot je navedeno na embalaži. Pazimo, da se nam ne bodo preveč skuhali in zlepili skupaj, saj jih bomo potem še prepražili v voku.
Ko je zelenjava pripravljena, dodamo rezance. Koliko časa jo boste pražili, je odvisno od vas. Če imate radi bolj hrustljavo zelenjavo, bo dovolj, če se bo pražila okoli 8 – 10 minut. Če pa imate raje bolj mehko zelenjavo, jo pa lahko pražite okoli 18 – 20 minut. Zelenjavo in rezance dobro premešamo, nato dodamo sojino in ribjo omako ter še enkrat premešamo.
Dober tek!