Pražene bučke z gobicami
Bučke lahko pripravite na 101 način. Če ste naveličani vedno enih in istih prilog, so pražene bučke z gobicami idealne za vas. Lahko jih postrežete skupaj s krompirjem, rižem ali kuskusom. Lahko pa jih postrežete tudi namesto standardnih prilog k mesnim jedem. Niso samo nadvse zdrave in lahke za pripravo, ampak tudi slastne.
Pražene bučke z gobicami – pripomočki:
- lonec za praženje ali vok
- manjši lonec
- cedilnik
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- 2 krožnika
- žlica
- žlička
Pražene bučke z gobicami – sestavine:
Za 2 osebi
- 3 manjše zelene bučke
- 250 g svežih šampinjonov
- žlica olivnega olja
- žlička mlete kumine
- žlička mletega česna
- žlica peteršilja
- žlička mešanice začimb
Pražene bučke z gobicami – postopek:
Bučke očistimo in jih umijemo. Mladih bučk ni potrebno lupiti. Narežemo jih na manjše kocke. Prav tako očistimo šampinjone in jih na hitro splahnemo pod vodo, da odstranimo morebitno umazanijo. Izogibate se dolgemu pranju in namakanju, ker se napijejo z vodo in potem niso tako dobri. Šampinjone narežemo na četrtine, če so manjši. Če so šampinjoni veliki, jih lahko narežemo še na manjše kose.
Olivno olje segrejemo in dodamo bučke. Pražimo jih približno 15 minut.
Medtem v manjši posodi zavremo vodo, ki je ni potrebno soliti in prekuhamo šampinjone. Šampinjoni naj samo malo prevrejo, nato ji odcedimo.
Malo pred koncem praženja bučk, dodamo šampinjone. Začinimo z mleto kumino, mletim česnom, peteršiljem in žličko mešanice začimb (npr. Vegeta) . Namesto mletega časna, lahko dodamo tudi svežega, ki ga na drobno narežemo. Peteršilj je lahko posušen, a še bolje je, če dodate svež peteršilj, katerega ste na drobno nasekljali. Vse skupaj malo premešamo in na manjšem ognju pražimo še kakšno minuto ali dve.
Pražene bučke z gobicami so hitra in okusna priloga, ki se poda k vsem vrst jedi. Lahko nadomestijo meso ali pa so zdrava priloga k mesnim jedem.
Dober tek!