Popečene bučke
Print Friendly, PDF & Email

Popečene bučke so zelo enostavne in hitre za pripravo. Potrebujemo le nekaj sestavin in imamo pripravljeno hitro ter zdravo prilogo, ki jo lahko postrežemo k mesu ali kot nadomestek mesa. Bučke obožujem, ker se jih lahko pripravi na sto in en način in so vedno okusne.

Popečene bučke – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • lupilnik za sadje in zelenjavo
  • ponev, najbolje žar ponev
  • skleda
  • žlička
  • žlica
  • vilice
  • papirnate brisače/servete

Popečene bučke – sestavine:

Za približno 2 – 3 osebe

  • 2 srednje veliki mladi bučki
  • malo olja za pečenje
  • žlica suhe mešanice začimb
  • žlička mletega česna
  • žlička kumine

Popečene bučke – postopek:

Najprej bučke narežemo na tanjše kolobarje, če imamo že nekoliko večje bučke, jih naprej olupimo. Bučkine kolobarje damo v večjo skledo in dodamo vse začimbe razen olja. Dobro premešamo.

V ponev vlijemo malo olja in počakamo, da se dobro segreje. V vročo olje polagamo bučkine kolobarje. Počakamo par minut, da se spečejo na eni strani.

Nato jih obrnemo, da se spečejo tudi na drugi strani.

Ko so bučke pečene, jih polagamo na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo.

Popečene bučke lahko postrežemo kot prilogo k mesu, sploh se bodo prilegle mesu, ki je pečeno na žaru. Lahko pa nadomestijo meso in jo postrežemo k praženem krompirju, rižu ali jih zmešamo skupaj s kuhanimi testeninam.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor