Pomfri iz hokaido buče
Vsakomur se kdaj “zalušta” pomfri. V kolikor želite bolj zdravo različico, si pripravite pomfri iz hokaido buče. Neverjetno sladek okus buče pomešan z različnimi začimbami vas bo več kot prepričal.
Pomfri iz hokaido buče – pripomočki:
- deska
- oster nož
- ponev
- lopatka
- krožnik in papirnata brisača
Pomfri iz hokaido buče – sestavine:
(za 1 osebo)
- 2 koluta buče
- 15 – 20 g kokosovega masla
- ščep česna v prahu
- ščep soli
- ščep sladke paprike v prahu
Pomfri iz hokaido buče – postopek:
Hokaido buče najprej narežemo in sicer tako, da začnemo na vrhu buče, kjer ni semen. Izrežemo dva koluta debeline približno 1, 5 cm. Nato jo z nožem olupimo ter narežemo na trakove debeline 0, 5 cm.
Ponev segrejemo na srednjem ognju in vanj damo kokosovo maslo – dodamo ga toliko, da prekrije dno (ni treba, da bi buča plavala v maslu). Previdno ocvremo, ter obračamo in pazimo, saj buča zna počasi razpadati na višji temperaturi, zato z njo previdno ravnamo, če želimo obdržati obliko palčk.
Na strani si pripravimo krožniček pokrit s papirnato brisačo kamor ocvrt pomfri iz hokaido buče položimo, da vpije odvečno maščobo. Pomfri posolimo, dodamo pa še česen v prahu in sladko papriko v prahu ter na rahlo premešamo.
Postrežemo ga lahko zraven mesa in razne druge zelenjave ali si pomfri iz hokaido buče privoščimo kar samega za večerjo. Ni nobenega strahu, saj je popolnoma zdrav 🙂 Dober tek!