Pica brez moke
Print Friendly, PDF & Email

Pizza brez moke je bolj zdrava od klasične pice, hkrati pa je tudi neverjetno okusna. Ponujam vam pizzo brez moke, olja, kvasa in zapravljanja časa z vzhajanjem testa.

pica-brez-moke

Kaj potrebujemo za pico brez moke:

  • pekač v velikosti pečice

Sestavine za pico brez moke:

Testo:

  • 800 g cvetače
  • 2 jajci
  • 350 g kisle smetane
  • 1 mala žica soli

Nadev:

  • 500 g naribanega sira za pico
  • 400 g paradižnikove mezge ali ketchupa
  • 100 g gorgonzole
  • 150 g šampinjonov v kisu ali svežih
  • 150 g šunke za pico

Postopek priprave pice brez moke

V posodo za mešanje mase naribamo cvetačo (samo cvete in ne trde dele), lahko tudi sesekljamo v sekljalniku. Dodamo dve veliki polni žlici kisle smetane in 2 celi jajci.

Pizza brez moke
Vse sestavine dobro premešamo. Na pekač obložen z papirjem za peko zlijemo zmes in jo enakomerno razporedimo na debelino do 1 cm. Položimo v segreto pečico za 20 minut na 180 °C.


Ko je testo pečeno, začnemo z nadevom po natančno tem vrstnem redu:

  1. tanka plast ribanega sira za pizzo
  2. ketchup ali paradižnikova mezga
  3. preostali delež ribanega sira za pizzo
  4. šampinjoni (če so v kisu, jih dobro odcedite)
  5. na koščke zdrobljen sir gorgonzola
  6. na tanko narezana šunka za pico (v primeru da niste ljubitelj mesa, lahko dodate samo nekaj več gorgonzole in s tem ojačate okus).

Ko je testo nadevano, ga ponovno položimo v pečico na 180-200 °C za 15 minut, toliko da se sir raztopi in dobi lepo rumeno barvo. Po končanem postopku pizco pustimo pokrito, da se malo ohladi, razrežemo na enake dele in na vsak del položimo eno žličko preostale kisle smetane.

cvetaca_1

Pica brez moke je zelo dobra tudi brez mesnih dodatkov (vegetarijanska varianta) ali z dodatkom tabaska za ljubitelje pekočih jedi.
Poskusite ne bo vam žal.
Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor