Piščančji mini fileji z gorčico in zelišči
Print Friendly, PDF & Email

Ne vemo kaj bi pripravili za popestritev našega jedilnika? Piščančji mini fileji z gorčico in zelišči so popolna rešitev. Piščančji mini fileji z gorčico in zelišči so zelo preprosta, hitra in okusna jed. Tako pripravljen piščanec je zelo svež in lahek, primeren tako za kosilo kot za večerjo.

Pripomočki za pripravo piščančjih mini filejev

  • manjša skleda in vilice
  • dilca, nož in ožemalnik
  • steklena posoda – pekač (sama sem uporabila takšnega velikosti 18 x 28 cm, vi pa takšnega kot ga imate, da je le primerne velikosti)
  • 2 ponvi

Sestavine za pripravo piščančjih mini filejev

Za 4 osebe:

  • 600 g piščančjih mini filejev
  • 30 g masla
  • vejica rožmarina
  • 2 lista žajblja
  • šopek peteršilja
  • 3 žlice gorčice
  • krušne drobtine po potrebi
  • 2 žlički oljčnega ekstra deviškega olja
  • beli poper

Za marinado:

  • 3 žlice oljčnega ekstra deviškega olja
  • sok 1 limone
  • ščepec soli
  • del zgoraj naštetih zelišč

Postopek za pripravo piščančjih mini filejev:

Priprave piščančjih mini filejev z gorčico in zelišči se lotimo pri pripravi marinade. V skledici stepemo sok limone z tremi žlicami oljčnega ekstra deviškega olja in ščepcem soli.

Zelišča na drobno sesekljamo ter polovico le-teh dodamo mešanici limoninega soka in ekstra deviškega olivnega olja. Ostalo polovico zelišč prihranimo.

Piščančje mini fileje postavimo v stekleno posodo in jih prelijemo z marinado. Piščančje fileje pustimo marinirati 30 do 40 minut, nič ni narobe, če pustimo marinirati  čez noč.

V ponev odlijemo marinado in z obeh strani popečemo piščančje mini fileje. Po potrebi dosolimo piščančje fileje.

Ko so piščančji mini fileji pečeni, jih malo odcedimo in premažemo z obeh strani z gorčico. Svetujem pikantno gorčico Dijon lahko pa uporabimo tisto gorčico, ki si jo želimo.

Tako z gorčico premazane fileje povaljamo v krušnih drobtinicah.

Ko so vsi piščančji mini fileji premazani z gorčico in povaljani v drobtinicah, damo v ponev dve žlici oljčnega ekstra deviškega olja in 30 gramov masla in jih še malo ocvremo tako, da dobijo fileji lepo hrustljavo skorjico.

Potresemo jih še s malo mletega belega popra in sesekljanimi zelišči, ki smo jih predhodno dali na stran. Piščančji mini fileji z gorčico in zelišči so pripravljeni, postrežemo jih še tople. Za prilogo jim lahko dodamo malo krompirja, pa naj bo to pire, pražen ali preprosto samo kuhan krompir.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor