Pica na zelenjavno jajčnem testu
Print Friendly, PDF & Email

Si želite malo drugačno pico, poletno, brez klasičnega testa? Potem naredimo skupaj zelo enostavno pico na zelenjavno jajčnem testu. Testo je odličnega okusa in rahlo. Primerno tudi za vse, ki se izogibate uživanju glutena, ste na dieti ali se prehranjujete po LCHF prehrani.

Pripomočki za pico na zelenjavno jajčnem testu:

  • nož
  • deska za rezanje
  • tehtnica
  • žlica
  • posoda
  • papir za peko
  • ribeželn
  • pekač
  • pečica

Sestavine za pico na zelenjavno jajčnem testu

Za pico velikosti 30 x 35 cm.

Testo:

  • 2 bučki (300 g)
  • 4 jajca
  • 200 g sira
  • 50 g korenčka
  • 50 g pora ali čebule
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 2 žlici bučne moke ali moke zlatega lanu, kokosove, mandljeve moke. Moke, ki ne vsebuje glutena in ogljikovih hidratov

Nadev:

  • 200 ml pelatov
  • 200 g šunke ali druge mesnine
  • 100 g sira
  • 50 g gob (šampinjonov)
  • 30 g parmezana
  • origano
  • sol

Postopek za pico na zelenjavno jajčnem testu:

Pripravimo si sestavine za testo. Bučke operemo, prav tako korenček, olupimo česen in očistimo por.

Bučke, korenček in sir na drobno naribamo, por in česen narežemo. Dodamo jajca, sol, poper in bučno moko (ali kakšno drugo moko brez ogljikovih hidratov in glutena: recimo moko zlatega lanu, mandljevo moko, itd.). V našem primeru smo uporabili bučno moko.

Vse sestavine dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko in maso nadevamo nanj. Mase bo približno za pico velikosti 30 x 35 cm. Z žlico jo poravnamo v tanko plast in damo peči za 20 minut na 150 °C oz. tako dolgo, da sok iz zelenjave ne izpari in jajca zakrknejo testo.

Ko vzamemo testo iz pečice, ga premažemo s pelati, ki smo jim dodali origano in sol. Nato pa pico obložimo po svojih željah. Mi smo jo s slanino, sirom in šampinjoni.

Po vrhu posujemo ribani parmezan.

Ponovno damo peči za 7 do 8 minut na 200 °C v navadno pečico. Pico na zelenjavno jajčnem testu takoj, če vročo postrežemo. Zraven se zelo prileže blaga čilijeva omaka 😊

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor