Odličen pire rumene buče
Print Friendly, PDF & Email

Očarajo nas že na prvi pogled s svojo izrazito oranžno barvo in poleg tega, da so zeloooooo okusne, so tudi zelo zdrave ter nizko kalorične. Oranžne buče so vir vitaminov C in E, karotena in antioksidantov. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka, v tkivih uravnavajo količino vode, pomagajo hujšati, pospešujejo prebavo, krepijo imunski sistem …

odlicen-pire-rumene-buce-7

Pire rumene buče – pripomočki:

  • nož
  • rezalna deska
  • peki papir
  • vilica
  • večja skleda
  • palični mešalnik
  • pekač (nizek)

odlicen-pire-rumene-bucePire rumene buče – sestavine:

  • rumena buča
  • 85 – 100 g smetane za kuhanje
  • strok česna
  • sol
  • poper po želji

 

Pire rumene buče – postopek priprave:

Pečico segrejemo na 180° C.
Bučo operemo, jo obrežemo in prerežemo na pol. S pomočjo žlice odstranimo semena in jo razrežemo na kose.

 

odlicen-pire-rumene-buce-4

odlicen-pire-rumene-buce-2

Na pekač položimo peki papir in nanj razporedimo bučo ter dodamo neolupljen strok česna. Pečemo približno 45 – 55 min, dokler se buča ne zmehča, kar občasno preverimo z vilico. Strok česna odstranimo po 20 minutah, ga olupimo in položimo v skledo.
Ko je buča pečena, previdno odstranimo lupino in koščke prepolovimo ter jih damo v skledo k česnu.

odlicen-pire-rumene-buce-1

 

odlicen-pire-rumene-buce-5

Bučo s paličnim mešalnikom “pretlačimo” in postopoma dodajamo smetano, dokler ne dobimo gladke zmesi. Dobro solimo in še enkrat malo premešamo.
Pire lahko postrežemo kot prilogo mesu ali ribam. 🙂

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]