Nadevane bučke iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Nadevane bučke iz pečice so super kosilo, ko se pričenja pomlad in sezona sveže zelenjave. Malenkost sira in paradižnikov popestrijo bučke, lahko si pa privoščite “mesno” verzijo, kjer dodate rezino poljubne salame. Lahko jih jeste kakor samostojno jed ali si zraven spečete še kos mesa ( v mojem primeru so to ražnjiči).

Nadevane bučke iz pečice – pripomočki:

  • nož, deska in žlička
  • papirnata brisačka
  • pekač
  • pečica

Nadevane bučke iz pečice – sestavine:

  • 1 večja bučka
  • dve pesti naribane mozzarelle
  • 3 – 4 češnjeve paradižničke
  • rezina kuhanega pršuta
  • sol
  • ščepec bazilike
  • olivno olje

Nadevane bučke iz pečice – postopek:

Pečico prižgemo na 190°C. Bučko operemo in jo prerežemo na polovico tako, da dobimo 4 kose. Z žličko izdolbemo sredico, jih posolimo in pustimo 20 minut, da izločijo vodo.

Medtem narežemo paradižničke na ploščice. Vodo iz bučk popivnamo s papirnato brisačko. Najprej položimo polovico sira mozzarella. Dvem kosom dodamo paradižničke, dvem pa kuhan pršut. Posipamo z baziliko in olivnim oljem ter čez ponovno dodamo preostanek mozzarelle. Vse skupaj damo v pekač in v pečico.

Pečemo 30 – 40 minut, da se bučke omehčajo in sir stopi. Privoščite si zdravo kosilo in specite nadevane bučke iz pečice … ne bo vam žal 🙂

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor