Mehki skutini polpeti
Skutini polpeti so popoln obrok, ko potrebujemo beljakovine. Idealni so za po treningu ali športni aktivnosti, ko telo potrebuje beljakovine. Lahko jih postrežemo za kosilo ali večerjo. Lahko jih pripravimo že prej in jih potem zaužijemo hladne. So okusni in zelo hitro narejeni. Limonina lupinica pa jim doda še super osvežilno aromo.
Mehki skutini polpeti – pripomočki:
- ponev
- žlica
- skleda
- strgalo
- lopatica za obračanje
Mehki skutini polpeti – sestavine:
Za približno 3 – 4 osebe
- 400 g riccota skute
- limonino lupinico ene manjše limone
- sol in poper (po okusu)
- ščepec muškatnega oreščka
- 1 jajce
- žlico moke
- 40 g parmezana
- žlica olivnega olja
Mehki skutini polpeti – postopek:
V skledo damo vse sestavine razen olivnega olja.
Vse sestavine v skledi dobro premešamo, da se med sabo povežejo. Masa pride zelo rahla in mehka.
Olje dobro segrejemo na srednjem ognju. V ogreto ponev počasi dodajamo skutino maso. Pomagajmo si z žlico, ki jo prej na hitro potopimo v vročo vodo, da se bodo polpeti lažje ločili od žlice.
Polpete pečemo približno 3 – 4 minute na vsaki strani. Vmes jih ne obračajte, ker je masa zelo mehka in se lahko razletijo. Previdno jih obrnimo z lopatico za obračanje in jih popečemo še na drugi strani. Če se ni dobro speklo, po potrebi še enkrat obrnemo in pečemo še kakšno dodatno minuto.
Skutine polpete lahko ponudimo z rižem, testeninami, različno pripravljenim krompirjem ali pa kar s kosom kruha. Poleg se odlično prileže sezonska solata. Dobro se ujamejo tudi z raznimi omakami, sploh s paradižnikovo.
Dober tek!