Mehki ovseni piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Mehki ovseni piškoti so piškoti brez moke in brez sladkorja. Zanje potrebujemo samo 3 sestavine, zato jih pripravimo zares hitro. Rade jih imajo vse generacije, še posebej otroci. To je super recept, če želimo porabiti zelo zrele banane.

Mehki ovseni piškoti – pripomočki:

  • peki papir

Mehki ovseni piškoti – sestavine:

Sestavine so za en pekač srednje velikih piškotov. Če delate takšne kot na sliki, jih boste naredili cca 35-40. Odvisno je, kako velike banane uporabite.

  • 2 zreli banani
  • 1 jajce
  • 15 žlic ovsenih kosmičev

Mehki ovseni piškoti – postopek:

Za mehke ovsene piškote potrebujemo bolj zrele banane, ki so zelo mehke in hkrati bolj sladke.

Z vilico pretlačimo banano. Če bi uporabili blender, bi bila banana preveč spasirana, mi pa želimo, da so nekoliko večji koščki, saj to zagotavlja boljšo strukturo piškotom.

Dodamo 1 celo jajce.

Zadnja sestavina pa so ovseni kosmiči, dodamo jih 15 veliki žlic. Uporabimo lahko drobno mlete ali klasične. Če so nam ljubši, lahko uporabimo tudi polnozrnate ali kakšno mešanico.  Dobro premešamo in preverimo strukturo. Po potrebi dodamo še kakšno žličko kosmičev.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj s pomočjo žlice zlagamo kupčke mase. Mehke ovsene piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 170° C in sicer približno 17 minut oz. tako dolgo, da se rob piškotov rahlo obarva rjavo.

Piškoti tudi po peki ohranijo mehkobo in se kar topijo v ustih. Jemo jih lahko ob kavi in čaju ali kar tako kot vmesni zdrav obrok, da potešimo lakoto.

Piškote je najbolje pojesti isti ali naslednji dan. Drugače je bolje, da jih shranimo v hladilniku.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor