Mandljevi keksi
Print Friendly, PDF & Email

Mandljevi keksi, brez moke, jajc, sladkorja in mlečnih izdelkov. Obožujejo jih vsi, od otrok do starejših, pa še enostavni so za pripravo. Z aromo cimeta so pa sploh primerni za te praznične dni.

Mandljevi keksi

Kaj potrebujemo za mandljeve kekse:

  • skledo za mešanje
  • lonček
  • pekač
  • peki papir
  • žlico

Sestavine za mandljeve kekse:

  • mandljevi keksi400 g mletih mandljev
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke sode
  • 1/4 žličke mletega cimeta
  • 4 žlice stopljenega kokosovega masla
  • 3 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička mandljevega ekstrakta
  • 3 žlice medu
  • približno 40 celih mandljev

Priprava mandljevih keksov:

Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi. Kokosovo maslo stopimo v lončku ter mu dodamo med, vanilijev in mandljev ekstrakt. Mokro mešanico vlijemo v suho mešanico in premešamo, da med in maslo prideta do vseh sestavin.

Mandljevi keksi

Iz dobljene mase naredimo kroglice v velikosti orehov, jih rahlo sploščimo in postavimo na pekač obložen s peki papirjem. Ker mandljevi keksi le rahlo narastejo, jih lahko na pekač postavite z razmakom 2 cm.

Mandljevi keksi

V vsako kroglico v sredino vtisnemo po en cel mandelj. Nič zato, če gredo robovi malo narazen, to pričara še bolj rustikalen videz. Postavimo v prej ogreto pečico na 160°C-170 °C (odvisno od pečice) in pečemo 15 minut oziroma dokler mandljevi keksi ne dobijo zlatega roba.

Mandljevi keksi

Mandljevi keksi so odličen in zdrav prigrizek. Če želimo malce grešiti pa so najboljši ob skodelici vroče čokolade.

Mandljevi keksi
Aroma cimeta nam v stanovanju pričara praznično vzdušje.

Naj vam tekne!

Dekle z domišljijo

Sem diplomirana delovna terapevtka in sem zaposlena v domu za ostarele. Kot že služba narekuje sem energična in nasmejana, v prostem času pa rada v roke vzamem kakšno knjigo in pa seveda kuham, pečem in se na sploh gibam okoli hrane :-)

Dodaj odgovor