Malinova fit tortica
Print Friendly, PDF & Email

Malinova fit tortica je enkratna in okusna sladica. Ni pretirano sladka. Postreže se lahko kot pecivo ali torta. Lahko si jo privoščite kot poobedek ali morda za malico, pred treningom ali po njem. Skratka je odlična!

malinova-fit-tortica

Pripomočki za pripravo malinove fit tortice:

  • posoda za gnetenje testa
  • metlica/žlica za gnetenje
  • električni mešalnik
  • kozica
  • pekač (premer 27 cm)
  • pečica

Sestavine za malinovi fit tortico:

Malinova fit torticaZa testo:

  • 200 g riževe moke
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 200 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 2 jajci
  • vanilijev sladkor
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli

Za skutni nadev:

  • 700 g skute
  • 300 g jogurta
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • ščep mletega vanilijevega stroka
  • limonina lupinica

Za malinov preliv:

  • 2 preliva za torte (Dr. Oetker)
  • 500 ml odmrznjenih malin ali  samo soka malin

Postopek priprave malinove fit tortice:

Maslo za testo stopimo in dodamo ostalim sestavinam. Vse skupaj premešamo s kuhinjsko lopatko in dokončno zamesimo testo z roko, da dobimo kepo (na sliki).

malinova-fit-tortica-3

Namastimo pekač in nanj razporedimo testo.

malinova-fit-tortica-4

Vse sestavine za nadev zmiksamo z električnim mešalnikom in zmes razporedimo na testo.

malinova-fit-tortica-5

malinova-fit-tortica-6

Pečemo eno uro pri 180 – 190 stopinjah Celzija.

Ohladimo.

malinova-fit-tortica-7

Navodilo za preliv je navadno na embalaži sami (na embalaži piše preliv za torte in NE želatina, poleg  tudi piše ”se hitro strdi”) . V kozici zmešamo 4 žlice sladkorja in 2 zavojčka preliva za torte. 500 ml odmrznjenih malin s sokom ali 500 ml soka teh malin postopoma prilivamo in hkrati segrevamo. Ko zavre, odstavimo z ognja, pustimo nekaj minut in nato počasi vlijemo na ohlajeno torto. Torta naj bo še v modelu, da preliv ne bi stekel iz nje. Postavimo v hladilnik za eno uro. Postrežemo. Tortica je še boljša, če jo pred serviranjem za nekaj časa pustimo na sobni temperaturi.

Opomba
Sama vedno uporabljam domače sestavine, saj živimo na kmetiji (skuta, jogurt, mast, jajca) in moko ter zdrob iz mlina Katić (zamenjamo za oddano pšenico). Mleti vanilijev strok pa je znamke Sonnentor, ki se dobi v bolje založenih ali “zdravih” trgovinah.

malinova-fit-tortica-8Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

moari

Pozdrav! Živim na kmetiji na dolenjskem. Naša glavna skrb so krave molznice. Pridelujem lastno zelenjavo. Uporabljam domače sestavine v kolikor se to da. Pri nas se skoraj nič ne zavrže: kar skuham pojemo, včasih za večerjo ali naslednji dan, ostanke pa dobijo še živali (pes, mucki, zelenjavo pa krave).

Dodaj odgovor