Malinova fit tortica
Malinova fit tortica je enkratna in okusna sladica. Ni pretirano sladka. Postreže se lahko kot pecivo ali torta. Lahko si jo privoščite kot poobedek ali morda za malico, pred treningom ali po njem. Skratka je odlična!
Pripomočki za pripravo malinove fit tortice:
- posoda za gnetenje testa
- metlica/žlica za gnetenje
- električni mešalnik
- kozica
- pekač (premer 27 cm)
- pečica
Sestavine za malinovi fit tortico:
Za testo:
- 200 g riževe moke
- 200 g pšeničnega zdroba
- 200 g sladkorja
- 250 g masla
- 2 jajci
- vanilijev sladkor
- 1/2 pecilnega praška
- ščep soli
Za skutni nadev:
- 700 g skute
- 300 g jogurta
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 2 vanilijeva sladkorja
- ščep mletega vanilijevega stroka
- limonina lupinica
Za malinov preliv:
- 2 preliva za torte (Dr. Oetker)
- 500 ml odmrznjenih malin ali samo soka malin
Postopek priprave malinove fit tortice:
Maslo za testo stopimo in dodamo ostalim sestavinam. Vse skupaj premešamo s kuhinjsko lopatko in dokončno zamesimo testo z roko, da dobimo kepo (na sliki).
Namastimo pekač in nanj razporedimo testo.
Vse sestavine za nadev zmiksamo z električnim mešalnikom in zmes razporedimo na testo.
Pečemo eno uro pri 180 – 190 stopinjah Celzija.
Ohladimo.
Navodilo za preliv je navadno na embalaži sami (na embalaži piše preliv za torte in NE želatina, poleg tudi piše ”se hitro strdi”) . V kozici zmešamo 4 žlice sladkorja in 2 zavojčka preliva za torte. 500 ml odmrznjenih malin s sokom ali 500 ml soka teh malin postopoma prilivamo in hkrati segrevamo. Ko zavre, odstavimo z ognja, pustimo nekaj minut in nato počasi vlijemo na ohlajeno torto. Torta naj bo še v modelu, da preliv ne bi stekel iz nje. Postavimo v hladilnik za eno uro. Postrežemo. Tortica je še boljša, če jo pred serviranjem za nekaj časa pustimo na sobni temperaturi.