Kuskus z zelenjavo
Kuskus z zelenjavo je hitro pripravljena hranljiva jed, ki je okusna in obenem zdrava. Najbolje je, če imamo svežo zelenjavo, ki jo počasi pražimo. Kuskus s praženo zelenjavo lahko ponudimo kot samostojno jed ali kot odlično prilogo drugim jedem.
Kuskus z zelenjavo – pripomočki:
- vok ali ponev
- kuhalnica
- skleda
- 2 krožnika
- nož
- deska za rezanje
- žlička
- žlica
Kuskus z zelenjavo – sestavine:
Za približno 3 – 4 osebe
- 2 večji bučki
- 250 g svežih šampinjonov
- 200 g kuskusa
- 1 žlica suhega peteršilja ali šop svežega
- 1 strok česna ali 1 žličko mletega
- 1 žličko mlete kumine
- 2 žlici suhe mešanice začimb
- pol žličke kurkume
- 1 žlico olivnega olja ali drugega rastlinskega olja
- sol
Kuskus z zelenjavo – priprava:
Najprej si pripravimo zelenjavo. Bučke narežemo na manjše kose, šampinjone pa na četrtine ali osmine, če so večji.
Dobro segrejemo olje in dodamo bučke. Pražimo jih približno 15 minut oziroma dokler se malo zmehčajo.
Nato, ko so že bučke malo zmehčane, dodamo šampinjone in vse začimbe.
Oboje pražimo še približno 15 minut. Vmes večkrat premešamo. Medtem, ko se zelenjava peče, pripravimo kuskus po navodilih, ki so na embalaži.
Ko je zelenjava pečena, dodamo kuskus in dobro premešamo. Vse skupaj pražimo še 2 – 3 minute na manjšem ognju, vmes pa večkrat premešamo.
Po želji lahko dodate še kakšno drugo zelenjavo.
Dober tek!