Kitajski rezanci z zelenjavo
Kitajski rezanci z zelenjavo in jajčki so jed nad katero boste navdušeni vsi ljubitelji Kitajske kuhinje. So hitro pripravljeni in imajo podoben okus kot pa rezanci, ki jih lahko naročimo v svoji najljubši Kitajski restavraciji. Zelo lahko jih je pripraviti doma, tudi za ljubiteljskega kuharja, ki se šele uči kuhati.
Kitajski rezanci z zelenjavo – pripomočki:
- lonec za kuhanje
- vok
- krožnik
- kuhalnica
- ponev
- deska za rezanje
- nož
- vilice
- žlica
- lopatica
Kitajski rezanci z zelenjavo – sestavine:
Za 4 osebe
- 250 g kitajskih rezancev
- 400 g zmrznjene mešane zelenjave
- sezamovo olje ali rastlinsko olje (jaz sem imela zelenjavno maslo, ki sem ga dobila skupaj z mešano zelenjavo)
- 1 žlica tapioko moke (ali koruznega škroba)
- 100 g kalčkov
- 50 g bambusovih vršičkov
- 50 g gobic
- 1 žlica ostrigine omake
- malo ingverja
- 8 žlic sojine omake
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- sol
Kitajski rezanci z zelenjavo – postopek:
Najprej skuhajmo mešanico zmrznjene zelenjave po navodilu na embalaži. Vode ni potrebno soliti. Ko je zelenjava kuhana, jo polovimo iz vode in jo damo na krožnik. Vodo prihranimo, saj bomo v njej skuhali kitajske rezance.
Na krožnik k zelenjavi dodamo kalčke, gobice in na trakove narezane bambusove vršičke.
V vrelo vodo, ki nam je ostala od prej, damo kuhati kitajske rezance. Kuhajte jih po navodilih iz vrečke, le pazite, da se ne razkuhajo, saj se hitro skuhajo.
Medtem, ko se nam kuhajo rezanci, pripravimo omako. V vok damo olje, da se segreje. Dodamo žlico tapioko moke in jo prepražimo. Zalijemo z malo vode, da nastane gladka masa. Nato dodamo sojino omako. Pazimo, ker bo omaka postala gosta in sluzasta, zato neprenehoma mešamo, da se ne naredijo grudice. Po potrebi dodamo še malo vode.
V omako dodamo zelenjavo in dobro premešamo. Ogenj zmanjšamo.
V posebni ponvi spečemo jajce, ki smo ji primešali žlico mleka in ščepec soli.
Nato k zelenjavi dodamo še skuhane rezance in jajce. Dodamo tudi ingver in ostrigino omako. Vse skupaj narahlo premešamo.
Dober tek!