Jajčna omleta z zelenjavo in pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Navajeni smo, da se jajčne omlete jedo bolj za zajtrke ali izjemoma tudi večerje. Je pa jajčna omleta z zelenjavo in pršutom lahka, hitro prebavljiva jed in tako odlična glavna jed kosila sploh v toplih dneh, ko nam težke mesne jedi ne pašejo najbolj.

Pripomočki za jajčno omleto z zelenjavo in pršutom:

  • nož
  • žlica
  • deska za rezanje
  • kuhalna plošča
  • ponev s premerom 18 do 20 cm
  • tehtnica

Sestavine za jajčno omleto z zelenjavo in pršutom

Za 2 osebi:

  • 4 jajca
  • 100 g pora ali čebule
  • 100 g bučke
  • 1 paradižnik
  • 100 g špargljev (odličen nadomestek za šparglje je paprika)
  • 50 g pršuta (ali katere druge mesnine)
  • 50 g parmezana
  • poper
  • sol
  • curry
  • 1 žlica olivnega olja

Priprava jajčne omlete z zelenjavo in pršutom

Pripravimo si poljubno zelenjavo, jo očistimo in operemo. Prav tako pripravimo pršut (lahko je tudi slanina ali kakšna druga mesnina), jajca in parmezan.

Zelenjavo narežemo na manjše koščke. V danem primeru por, šparglje, bučko in paradižnik. Prav tako na poljubno velike kose narežemo pršut.

Na žlici olivnega olja narezano zelenjavo na hitro prepražimo. Dovolj je 4 do 5 minut praženja, saj ne želimo mehke zelenjave, ampak da še ohrani svojo sočnost. V posebno skledico ubijemo 4 jajca, dodamo sol, poper in ščepec curry začimbe ter dobro razžvrkljamo.

Ponev, v kateri bomo pekli omleto, najprej segrejemo, nato vanjo ulijemo razžvrkljana jajca.

Počakamo, da jajčna omleta rahlo zakrkne in na njeno polovico posujemo prej prepraženo zelenjavo, na to dodamo pršut in parmezan.

Nadev pokrijemo z drugo stranjo omlete ter še pokrito s pokrovko pečemo 2 do 3 minute na čisto nizki temperaturi, da se parmezan raztopi in se okusi povežejo.

Še vročo takoj serviramo. Zraven paše katerakoli sveža zelenjava ali skleda sezonske solate. Po vrhu jo lahko še dodatno posujemo z naribanim parmezanom.

Dober tek! 😊

Dodaj odgovor