Energijske ploščice
Naredimo energijske ploščice brez kuhanja ali pečenja. Imate radi sladkarije? Si morda želite hiter in kakovosten zajtrk ali malico, ki vas bo napolnil z energijo in pomagal, da kljub utrujenosti in napetosti lažje opravite svoje delo? Če je odgovor pritrdilen na vsaj eno vprašanje, potem so energijske ploščice pravi recept za vas. Sledite temu receptu in si naredite okoli 30 odličnih in zelo okusnih energijskih ploščic, ki se v hladilniku lahko shranijo tudi za mesec dni (vsaj) in si vsako jutro privoščite zdrav in kakovosten začetek dneva.
Pripomočki za pripravo energijskih ploščic:
- srednje velik pekač
- sekljalnik
- 2 lista peki papirja
- srednje velika posoda za mešanje sestavin
- kuhinjska tehtnica
- žlica
Sestavine za pripravo energijskih ploščic
Za okoli 30 ploščic
- 130 g ovsenih kosmičev
- 150 g kokosove moke
- 3 vrečke vaniljevega sladkorja
- 55 g čokolade v prahu
- 50 g mletih lešnikov
- 80 g mletih orehov
- 7 suhih sliv
- 60 g rozin
- 50 g sušenih brusnic
- 350 g arašidovega namaza
- 100 g kokosovega masla
Postopek za pripravo energijskih ploščic:
Postopek priprave energijskih ploščic je zelo preprost. Vse suhe sestavine stehtamo, damo v posodo in premešamo.
Vse suho sadje (slive,rozine in brusnice) na hitro sesekljamo v električnem sekljalniku tako, da dobimo nekoliko manjše koščke in ne kašo.
Sesekljano suho sadje dodamo suhim sestavinam in še enkrat premešamo.
Dodamo še arašidov namaz in kokosovo maslo. Vse sestavine premešamo in dobro pregnetemo z rokami tako, da dobimo lepo združeno testo.
Vzamemo pekač in ga obložimo papirjem za peko. Nanj stresemo narejeno maso in jo lepo razvlečemo z rokami na debelino 6-8 milimetrov.
Zgornjo plast razvaljane mase na pekaču pokrijemo s peki papirjem tako, da ga pritisnemo na maso, da se ta popolnoma zravna.
Pekač damo za 30 minut v zamrzovalnik. Po poteku tega časa strjeno maso za energijske ploščice narežemo na približno 3 cm širine in 6 cm dolžine. Narezane energetske ploščice hranimo v hladilniku v zaprti posodi.
Dober tek.