Cvetačni polpeti
Cvetača! Vsestranska zelenjava, ki jo lahko uporabimo v različnih jedeh in na različne načine. Cvetačni polpeti so narejeni hitro in enostavno.
Pripomočki za izdelavo cvetačnih polpetov:
- ribežen
- tehtnica
- deska
- nož
- skleda
- ponev
Sestavine za pripravo polpetov iz cvetače:
Za 12 kosov
- 350 g cvetače
- 2 jajci
- 50 g nasekljane sveže špinače
- sol, poper, peteršilj, zrnasti ali sveži česen
- olje za peko
Postopek izdelave cvetačnih polpetov:
Najprej očistimo in naribamo cvetačo. Narežemo špinačo in dodamo še jajci in začimbe ( sol, poper, peteršilj, zrnasti česen).
Vse skupaj zmešamo v enotno zmes.
Z žlico ali rokami oblikujemo manjše polpete in jih na zmernem ognju pečemo najprej na eni strani in jih nato zelo previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Cvetačne polpete ponudimo še tople, lahko kot prilogo ali pa kot samostojno jed.
Dober tek !