Bulgur s špinačo
Print Friendly, PDF & Email

Bulgur s špinačo je hitra in enostavno pripravljena jed. Lahko jo postrežete kot samostojno jed ali kot prilogo različnim mesnim jedem.  Bulgur je odlično in okusno živijo, ki lahko nadomesti riž, krompir in testenine. Je dober vir proteinov, vlaknin in vitamina B, poleg tega pa ime zelo malo kalorij. Je tudi dober vir mangana, ki podpira strjevanje krvi in gradnjo kosti, deluje pri presnovi sladkorja in proti vnetjem.

Bulgur s špinačo – pripomočki:

  • lonec za kuhanje
  • kuhalnica
  • kuhinjska tehtnica
  • cedilnik
  • žlička
  • žlica

Bulgur s špinačo – sestavine:

Za približno 2 – 3 osebe

  • 100 g bulgurja
  • žlico olivnega olja
  • 80 g mlade špinače
  • 2,5 dl vode
  • ščepec soli
  • žlička posušenega peteršilja ali manjši šop svežega
  • pol žličke mlete kumine
  • pol žličke posušene bazilike
  • pol žličke posušenega majarona
  • žlička mletega česna oziroma 2 stroka svežega

Bulgur s špinačo – priprava:

Najprej v loncu segrejemo olivno olje. Ko je olje dovolj segreto, dodamo bulgur in ga na hitro prepražimo.

Zalijemo z vodo, solimo in kuhamo približno 10 do 12 minut, da se skoraj vsa voda posuši.

Vmes smo pripravili mlado špinačo. Po potrebi jo očistimo in dobro operemo.

Ko je bulgur skoraj kuhan, dodamo ostale začimbe in mlado špinačo.

Kuhamo še približno 2 – 3 minute, da se voda popolnoma posuši in je bulgur kuhan. Če je potrebno, dodamo še malo vode.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor