Ajdova kaša z zelenjavo
S pomočjo ajde bomo tokrat pripravili slastno zelenjavno beljakovinsko kosilo, podobno zelenjavni rižoti, le da bomo riž nadomestili z ajdo. Tako bomo dobili obrok, ki nas bo nasitil, vendar nas ne bo obtežil.
Ajdova kaša z zelenjavo – pripomočki:
● deska in nož za rezanje
● cedilo za zelenjavo
● manjši lonec
● ponev
● kuhalnica
Ajdova kaša z zelenjavo-sestavine:
● jogurtov lonček ajdove kaše
● 3 korenčki
● 2 pora
● sezamova semena
● žlička kokosovega olja
● sol
● poper
Ajdova kaša z zelenjavo – postopek:
V manjši lonec nalijemo vodo in ga pristavimo na ogenj. Vodo solimo in ko zavre, vanjo stresemo lonček ajdove kaše. Kuhamo 8 minut.
Medtem operemo in na kolobarje razrežemo por in korenček.
V ponvi raztopimo žličko kokosovega olja in na njem na hitro popražimo zelenjavo, tako da le ta ostane trdna in ohranimo večino vitaminov. Na koncu dodamo še sezamova semena.
Kuhano kašo odcedimo in dodamo v ponev. Vse skupaj premešamo in še malo popražimo. Preden postrežemo lahko po želji naribamo še malo parmezana.
Pa dober tek!