Odlični vaflji na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Hči si velikokrat zaželi vaflje za zajtrk ali večerjo. In, ker mi včasih zmanjkuje časa (ali pa volje), sem iskala način, kako pospešiti postopek priprave in tako so nastali ti odlični vaflji na hitro. Dobrih pet minut in ne samo, da je masa pripravljena, ampak se vaflji tudi že pečejo. Narejeni hitro, a zato nič manj okusni, pravzaprav so odlični! Na zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki in rahli. V ustih se kar topijo …

Pripomočki za vaflje na hitro

  • blender
  • pekač za vaflje

Sestavine za vaflje na hitro

Za 4 – 6 vafljev:

  • 2 jajci (M ali L)
  • 250 g gladke moke
  • 400 ml mleka
  • 120 ml olja
  • 4 – 6 g pecilnega praška
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja (če želimo sladke vaflje)

Priprava vafljev na hitro

Jajci in ščepec soli damo v posodo blenderja in na hitro vklopimo, da se jajca penasto stepejo. Nato v posodo blederja dodamo še vse ostale sestavine. Navadni sladkor lahko izpustite, jaz ga dodam in naredim sladke vaflje, ki jih jemo brez dodatkov ali pa obložene s sadjem. Preostane nam le še to, da posodo blenderja pokrijemo in vse sestavine zmiksamo v gladko zmes (miksamo cca. 10 – 20 sekund).

Masa je pripravljena, pustimo jo, da postoji nekaj minut (lahko tudi dlje). Medtem pa segrejemo pekač za vaflje. Na pekač vlijemo potrebno količino mase (prilagodite svojemu pekaču) in ga zapremo ter po navodilih pekača spečemo vaflje (običajno traja nekje 3-5 minut). Pekača ni potrebno mastiti, razen, če navodila vašega pekača za vaflje narekujejo drugače.

Ko so vaflji na hitro pečeni, jih po želji in okusu poljubno obložimo s svežim sadjem ali premažemo marmelado ali pa pojemo kar takšne.

Iz dobljene mase boste dobili 4 – 6 vafljev, odvisno tudi od velikosti vašega pekača za vaflje.

Poskusite tudi:

Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor