Cimetove palačinke z jabolčno čežano
Print Friendly, PDF & Email

Cimetove palačinke z jabolčno čežano imajo prav poseben okus in vonj. Lahko bi ga opisali, da dišijo prav po jeseni, saj je takrat jabolk v izobilju. Primerne so za zajtrk ali večerjo, poleg pa se prileže žlica domače marmelade.

Cimetove palačinke z jabolčno čežano – pripomočki:

  • manjša kozica
  • dve plastični posodi
  • vilica in žlica
  • ponev za palačinke
  • tehtnica

Cimetove palačinke z jabolčno čežano – sestavine:

(10 – 12 majhnih palačink)

  • 1 večje jabolko (100 g jabolčne čežane)
  • 1 jajce
  • 50 ml kompota ali mleka
  • 80 g pirine moke (ali gladke bele)
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke vinskega kamna
  • kokosovo maslo za namastitev

Cimetove palačinke z jabolčno čežano – postopek:

Jabolko operite, olupite in narežite na krhlje ter za nekaj minut pokuhajte v vodi. Ko se krhlji ohladijo jih z vlico pretlačite do mehkega (lahko uporabite tudi palični mešalec in zmiksate do gladke mase). Čežani dodajte 1 jajce in mleko oziroma kompot – le ta naj bo ohlajen.

V drugi posodi premešajte moko, vinski kamen in cimet.

Mokre sestavine dodajte suhim in ponovno premešajte, da dobite srednje gosto zmes.

Na štedilnik postavitev ponev za palačinke, dodajte žličko kokosovega ali navadnega masla ter segrejte. Z žlico zajamite maso in jo položite na ponev ter lepo do zlatega zapecite na obeh straneh.

Poleg cimetovih palačink z jabolčno čežano posrezite žlico domače marmelade po svojem okusu in slasten ter zdrav zajtrk je pripravljen. Uživajte v njem in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor