Ajdova kaša za zajtrk
Ajdova kaša je že dolgo poznana na Slovenskem. Pripravite si jo za zajtrk, saj ima v sebi veliko vitaminov B in mineralov, ki jih potrebujemo za ohranjanje zdravega telesa. Primerna je tudi za tiste, ki ne smejo glutena.
Pripomočki za ajdovo kašo za zajtrk:
- posoda za kuhanje
- posoda za namakanje
- žlička
- merilna posoda
- tehtnica
- žlica
Sestavine za ajdovo kašo za zajtrk:
- 100 g ajdove kaše
- 200 ml riževega napitka ali mleka
- pol žličke cimeta
- pol žličke vanilije
- pest rozin
- žlica kokosove moke
- 1 žlička medu
Kako pripravimo ajdovo kašo za zajtrk (za 2 osebi):
Ajdovo kašo čez noč namočim. Lahko se jo tudi samo splakne pod vodo.
V posodo nalijem rižev napitek, kamor stresem precejeno ajdovo kašo. Dodam cimet in vanilijo.
Ajdovo kašo kuham 15-20 minut.
Ajdovo kašo ponudim s rozinami, medom in kokosovo moko. Po želji si lahko naribate tudi jabolko zraven.
Želim vam zdrav zajtrk!