Vegetarijanski mafini
Vegetarijanski mafini so sila preprosti in enostavni za pripravo. Samo napolnimo mafin posodice s katerokoli zelenjavo, ki jo imamo doma, prelito z razžvrkljanimi jajci in damo peči. Vegetarijanski mafini so hranljiv, samostojen obrok, ideja za zajtrk ali malica med obroki. Postrežemo jih lahko med druženji s prijatelji in družino. So tudi priročen prigrizek, ki ga vzamemo s seboj na pot, kadar se nam mudi. Uživajte v vegi mafinih!
Vegetarijanski mafini – pripomočki:
- Model pekača za mafine
- Papirnati modelčki – posodice za mafine
Vegetarijanski mafini – sestavine za 12 mafinov: 
- 8 jajc
- 250 g šampinjonov
- 1 rdeča paprika
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- sir
- olivno olje
- sol
- poper
- peteršilj
Vegetarijanski mafini – postopek :
Na olivnem olju prepražimo čebulo in ji dodamo na lističe narezane šampinjone in na drobne trakove ali kocke narezano rdečo papriko. Majčkeno posolimo in popramo. Vse skupaj dušimo, ravno toliko, da se paprika in gobe zmehčajo. Prenehamo preden gobe spustijo preveč vode, da ne postanejo »mlahave«.
Medtem, ko se zelenjava duši, ubijemo jajca in jih dodobra razžvrkljamo.
Zelenjavo z gobami združimo z jajci, da dobimo lepo, fino, enotno jajčno zmes, ki je osnova za vegetarijanske mafine.
Jajčno zelenjavno zmes napolnimo v papirnate modelčke za mafine. Če le teh nimamo, lahko zmes vlijemo v rahlo namaščene vdolbinice pekača za mafine. Povrhu lahko dodamo še na drobne kocke narezan paradižnik ali potrosimo nariban sir.
Pekač za mafine damo v ogreto pečico. Pečemo na vročem zraku 15 do 20 min. pri 180 stopinjah. Vegetarijanski mafini so pečeni, ko dobijo zlato rjavo barvo.
Uživajte v zdravem prigrizku z vegetarijanskimi mafini!