Noro dobri hrustljavi njoki
Privoščite si njoke na drugačen način. Noro dobri hrustljavi njoki so slastni prigrizki. Pripravljeni so hitro in enostavno. Poleg pa se odlično podajo k raznim omakam (dipi). Recept za hitro mehiško omako (dip), ki je kot nalašč ustvarjena za naše njoke si lahko preberete na tej povezavi. Noro dobri hrustljavi njoki bodo brez dvoma navdušili tako staro kot mlado.
Noro dobri hrustljavi njoki – pripomočki
- pekač (30cmx22cm)
- kozica
- cedilo
- kuhalnica
Noro dobri hrustljavi njoki – sestavine
(za 3 osebe)
- 500 g krompirjevih njokov
- oljčno olje
- sol
- voda
- 2 žlici parmezana
Noro dobri hrustljavi njoki – postopek
V kozici zavremo vodo. Njoke stresemo v kozico in počakamo, da priplavajo na vrh. Ko priplavajo na vrh kuhamo še 2-3 minute.
Kuhane njoke odcedimo. Pekač namastimo in vanj stresemo njoke. Njoke dobro premešamo in postavimo v ogreto pečico.
Pečemo na 180 stopinjah Celzija približno 20 minut oziroma toliko časa, da njoki dobijo lepo zlatorjavo barvo. Pečene njoke damo v skledico in posujemo s parmezanom. Serviramo, ko se parmezan raztopi. Zraven ponudimo omako (dip) po lastnem okusu.
Pa dober tek!