Listnato testo s semeni
Listnato testo s semeni je prigrizek, kateri nam vzame zelo malo časa, ne terja nobenih kuharskih izkušenj in vedno uspe. Je dobro nadomestilo čipsu in pododbnim prigrizkom.
Listnato testo s semeni – pripomočki:
- površina za valjanje
- valjar
- pekač
- čopič za testo
- papir za peko
- pečica
Listnato testo s semeni – sestavine
- listnato testo (količina po želji)
- rumenjak
- sol
- semena sezama, lana
- sol
Listnato testo s semeni – postopek
Listnato testo razvaljamo na poljubno debelino, jaz sem razvaljala na približno debeline 3-4 mm. Razvaljano testo prestavimo na pekač obložen s papirjem za peko in ga namažemo z rumenjakom. Premazano testo posujemo s soljo in z mešanico semen oz. lahko samo z eno vrsto semen (npr. sezam).
Z nožem za rezanje pice razrežemo testo na poljubne oblike. Ker smo rezali na pekaču, nam ni potrebno prestavljati že razrezanega testa, pazimo le, da ga prerežemo do konca in da se koščki ne držijo skupaj.
Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut oz. toliko časa, da se lepo zlato rjavo obarva.
Vzamemo iz pečice, stresemo v košarico in postrežemo. Naj se sliši “hrsk hrsk”!