Listnato testo s semeni
Print Friendly, PDF & Email

Listnato testo s semeni je prigrizek, kateri nam vzame zelo malo časa, ne terja nobenih kuharskih izkušenj in vedno uspe. Je dobro nadomestilo čipsu in pododbnim prigrizkom.

Listnato testo s semeni

Listnato testo s semeni – pripomočki:

  • površina za valjanje
  • valjar
  • pekač
  • čopič za testo
  • papir za peko
  • pečica

Listnato testo s semeni – sestavine

  • listnato testo (količina po želji)
  • rumenjak
  • sol
  • semena sezama, lana
  • sol

Listnato testo s semeni – postopek

Listnato testo razvaljamo na poljubno debelino, jaz sem razvaljala na približno debeline 3-4 mm. Razvaljano testo prestavimo na pekač obložen s papirjem za peko in ga namažemo z rumenjakom. Premazano testo posujemo s soljo in z mešanico semen oz. lahko samo z eno vrsto semen (npr. sezam).

Listnato testo s semeni

Z nožem za rezanje pice razrežemo testo na poljubne oblike. Ker smo rezali na pekaču, nam ni potrebno prestavljati že razrezanega testa, pazimo le, da ga prerežemo do konca in da se koščki ne držijo skupaj.

Listnato testo s semeni

Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut oz. toliko časa, da se lepo zlato rjavo obarva.

Listnato testo s semeni

Vzamemo iz pečice, stresemo v košarico in postrežemo. Naj se sliši “hrsk hrsk”!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor