Hrustljavo pečena čičerika
Print Friendly, PDF & Email

Imate v planu filmski večer pa pri roki nimate kokic? Svojim gostom pripravite hrustljavo pečeno čičeriko in jih navdušite nad zdravim prigrizkom, ki ga brez slabe vesti lahko zaužijete v večernih urah. Čičerika je zelo zdravo živilo in ima rahlo orehast okus, kar se odlično poda z različnimi začimbnimi mešanicami. Spodaj vam zaupam katere sem izbrala jaz, vi si pa lahko prilagodite po svoje.

Hrustljavo pečena čičerika

Sestavine za hrustljavo pečeno čičeriko

(za 2 osebi)

  • 250 g čičerike
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • 2 žlici olivnega olja

Postopek

Pečico prižgemo na 180°C. Čičeriko operemo pod vodo, odcedimo na cedilniku in dobro obrišemo v papirnato brisačko, da bo čim bolj osušena.

Hrustljavo pečena čičerika

Preložimo jo v posodo in dodamo vse 3 začimbe ter olje.

Hrustljavo pečena čičerika

Vse skupaj dobro premešamo in postavimo na peki papir na pekaču. Čičeriko lepo razporedimo po pekaču in postavimo v pečico. Pečemo približno 20 minut, vmes pa na približno 5 min čičeriko premešamo, da se bo lepo zapekla iz vseh strani.Hrustljavo pečena čičerika

Tukaj je naša hrustljavo pečena čičerika, ki je pripravljena zelo hitro in enostavno, pa še zelo zdravo. Prijetno grizljanje vam želim.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor