Hrustljavo pečena čičerika
Imate v planu filmski večer pa pri roki nimate kokic? Svojim gostom pripravite hrustljavo pečeno čičeriko in jih navdušite nad zdravim prigrizkom, ki ga brez slabe vesti lahko zaužijete v večernih urah. Čičerika je zelo zdravo živilo in ima rahlo orehast okus, kar se odlično poda z različnimi začimbnimi mešanicami. Spodaj vam zaupam katere sem izbrala jaz, vi si pa lahko prilagodite po svoje.
Sestavine za hrustljavo pečeno čičeriko
(za 2 osebi)
- 250 g čičerike
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke popra
- 1/2 žličke paprike v prahu
- 2 žlici olivnega olja
Postopek
Pečico prižgemo na 180°C. Čičeriko operemo pod vodo, odcedimo na cedilniku in dobro obrišemo v papirnato brisačko, da bo čim bolj osušena.
Preložimo jo v posodo in dodamo vse 3 začimbe ter olje.
Vse skupaj dobro premešamo in postavimo na peki papir na pekaču. Čičeriko lepo razporedimo po pekaču in postavimo v pečico. Pečemo približno 20 minut, vmes pa na približno 5 min čičeriko premešamo, da se bo lepo zapekla iz vseh strani.
Tukaj je naša hrustljavo pečena čičerika, ki je pripravljena zelo hitro in enostavno, pa še zelo zdravo. Prijetno grizljanje vam želim.