Hrustljav čips iz sladkega krompirja
Print Friendly, PDF & Email

Zakaj bi čips samo kupovali, če ga lahko pripravimo kar sami doma? Pripravila sva dve različici hrustljavega čipsa iz sladkega krompirja.

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja-5

Pripomočki za hrustljav čips iz sladkega krompirja:

  • lupilnik
  • salamoreznica ali kaj podobnega
  • skleda
  • pekač
  • peki papir

Sestavine za hrustljav čips iz sladkega krompirja:

  • sladek krompir
  • olivno olje
  • sol
  • ostale začimbe po okusu (paprika, kajenski poper, drobnjak, česen v prahu,…)

Postopek priprave hrustljavega čipsa iz sladkega  krompirja:

Pečico segrejemo na 160°C ventilacijsko.

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja-1

Sladek krompir olupimo. S pomočjo salamoreznice ga narežemo na rezine debeline 1-2 milimetra.

Narezan krompir položimo v skledo. Prilijemo mu olivno olje, ga posolimo in dodamo ostale začimbe po okusu. Dobro premešamo. Pri tem pazimo, da so vse rezine sladkega krompirja prekrite z olivnim oljem.

Midva sva polovico krompirja začinila s sladkor papriko in kajenskim poprom, ostalo polovico pa z drobnjakom in česnom v prahu.

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja-2

Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj položimo rezine krompirja tako, da združimo po dve rezini skupaj (eno na drugo), kot je prikazano na spodnji sliki.

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja-3

Pekač potisnemo v pečico in pečemo 7 minut. Nato sladki krompir vzamemo iz pečice, ga obrnemo in sicer tako, da je spodnja plast krompirja sedaj zgoraj in pečemo še naslednjih 7 minut. Postopek ponavljamo, dokler krompir ni pečen. Robovi krompirja morajo biti hrustljavi, notranjost pa malenkost (ne preveč) mehka. Celotno pečenje traja okoli 25 minut.

Krompir prestavimo na rešetko in ga pustimo, da se ohladi. Pri tem bo tudi sredica postala hrustljava.

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja-4

Tako je naš hrustljav čips iz sladkega krompirja pripravljen.

Prijetno grizljanje. 🙂

Hrustljav-cips-iz-sladkega-krompirja

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor