Rdeče redkvice vložene v kis
Print Friendly, PDF & Email

Takrat, ko je čas rdečih redkvic, nam marsikdaj ostajajo v večjih količinah. Zato jih vložimo v kis z začimbami in bodo kasneje, kot ozimnica, odličen in okusen dodatek k narezkom in raznim mesnim ter sirnim jedem.

Rdeče redkvice vložene v kis

Pripomočki za rdeče redkvice vložene v kis:

  • zaščitne mrežice za kozarce

Sestavine za rdeče redkvice vložene v kis:

Za 4 kozarce po 370 ml:

  • 1 kg rdečih redkvic
  • 4 lovorjeve liste
  • 2 dl kisa za vlaganje
  • 5,5 dl vode
  • 1,5 žlice soli
  • 1/2 žlice sladkorja
  • poper v zrnju

Postopek za rdeče redkvice vložene v kis:

Rdeče redkvice očistimo in dobro operemo pod tekočo vodo. Obrežemo, če so na redkvicah kakšne nepravilnosti ali gnilobe. Nato jih osušimo.

Rdeče redkvice vložene v kis

Redkvice naložimo v kozarce, ki smo jih pred tem sterilizirali v pečici 15 minut na 120 °C ali prekuhali v vreli vodi, pokrovčke pa ali obrisali z alkoholom ali tudi prekuhali v vreli vodi.

Rdeče redkvice vložene v kis

Sedaj na vrh napolnjenih kozarcev damo zaščitne mrežice, da redkvice ne bodo priplavale na površje. Če teh mrežic nimamo, si lahko pomagamo tudi s kakšnimi zobotrebci, palčkami za ražnjice, itd.

Rdeče redkvice vložene v kis

Sedaj zavremo kis z vodo in dodamo sol, sladkor, cel poper ter lovorjeve liste. Pustimo vreti eno minuto, nato s to tekočino prelijemo redkvice v kozarcih.

Rdeče redkvice vložene v kis

Rdeče redkvice vložene v kis

Kozarce dobro zapremo in pustimo, da se na sobni temperaturi počasi ohladijo.
Tako vložene rdeče redkvice so odlična kisla ozimnica. Priloga raznim narezkom, mesnim in sirnim jedem, itd.

Rdeče redkvice vložene v kis

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor