Nasvet pri kuhanju zelenjave
Print Friendly, PDF & Email

Večina nas v tem času pripravlja ozimnico in morda ta nasvet prihaja ravno pravi čas. Med kuhanjem zelenjava vedno izgubi svojo naravno barvo. Da bi to preprečili, in med kuhanjem kar najbolj ohranili njeno naravno barvo, vam svetujem, da sledite tem nasvetu.

Nasvet lahko uporabite za vso kuhano zelenjavo. Cvetačo, korenje, stročji fižol, blitvo, špinačo …

Nasvet pri kuhanju zelenjave

Katere pripomočke potrebujemo?

  • večji lonec za kuhanje z pokrovom
  • kuhalnica
  • čajna žlička

Sestavine:

  • 1 kg sveže zelenjave (katerekoli)
  • 6 dl hladne vode
  • 1 čajna žlička soli
  • 1čajna žlička sode bikarbone

Nasvet pri kuhanju zelenjave-postopek:

Oprano in narezano zelenjavo položimo v lonec za kuhanje in prelijemo z 6 dl vode. Dodamo čajno žličko soli in sode bikarbone.

Nasvet pri kuhanju zelenjave

Postavimo na štedilnik in na močnem ognju, v pokriti posodi, z občasnim mešanjem kuhamo 10 minut. Nato vodo odcedimo in zelenjavo lahko pripravljamo naprej.

Zelenjavo narejeno na tak način lahko tudi razdelimo v vrečke in zamrznemo.

Upam, da vam bo nasvet prišel prav!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor