Smoothie “vitaminček”
Print Friendly, PDF & Email

Smoothie vitaminček je takšen kot ima ime; poln vitaminov, ki jih vsebujejo sadje kot so črni ribez, jagode in banana. Ker doma ne uživamo mleka, sem mu dodala rižev napitek, lahko si pa smoothie zmešate tudi z vodo. Pri nas doma skoraj vsak dan spijemo kakšen smoothie, saj jih s sinom obožujeva. Vanje si poleg sadja vedno vmešava tudi kakšen ‘prah za zdravje’, kot je recimo camu camu, ki je poln vitamina C. Poleti smoothie najrajši narediva iz svežega sadja, tako kot tega. In veselje ob pripravi se začne že pri nabiranju.

Črni ribez in jagode vsebujejo zelo veliko C vitamina in B vitaminov, zato priporoča, da omenjena sadeža uživate sveža. Banane so pa odlične za več energije, saj vsebujejo zelo veliko B vitaminov in A vitamina.

Za dober začetek dneva si ga lahko naredite za zajtrk ali malico. Ponudite ga kot sladico in mu dodajte malo rastlinske smetane ali pa domač sladoled. Midva s sinom sva “vitaminčka” kar hitro spila zunaj na sončku. Vsega! 🙂 Na zdravje!

Pripomočki za smoothie “vitaminček”:

  • smoothie mešalnik s posodo
  • tehtnica
  • merilna žlička ali posoda

Sestavine za smoothie “vitaminček”

Za 2 smoothia (po cca. 2 dl)

  • 100 g črnega ribeza
  • 100 g jagod
  • 1 banana
  • 100 – 150 ml riževega napitka (lahko tudi vode)

Kako naredimo smoothie “vitaminček”

Jagode in črni ribez, ki smo ju nabrali, očistimo, odstranimo peclje, liste. Splaknemo pod vodo. Damo v posodo blednerja oz. mešalnika za smoothie. Banano olupimo in jo nalomimo na manjše kose, ki jih dodamo k jagodam in črnemu ribezu.  Zraven vlijemo še rižev napitek.

Gostost smoothia določite sami, če želite bolj gost smoothie, uporabite zgolj 100 ml riževega napitka. Kot omenjeno že v uvodu, pa lahko uporabite tudi vodo namesto riževega napitka.

Vklopimo mešalnik in vse sestavine dobro zmeljemo.

Pripravljeno. Smoothie vitaminček prelijemo v kozarec, po želji okrasimo z lističem mete, melise, …

Za zdravje in na zdravje!

Če obožujete smoothie, vabim da poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor