Pomarančni smoothie z ingverjem
Print Friendly, PDF & Email

Pomarančni smoothie z ingverjem je zelo zdrav in okusen smoothie. Privoščite si ga za zajtrk ali malico, saj je narejen zelo hitro. V mešalniku samo zmešate pomaranče ter svež nariban ingver ali suh zmleti ingver.

Pomaranče so polne C vitamina, ki ga potrebujemo za dober imunski sistem, ter polne B vitaminov, ki skrbijo tudi za lepo kožo. Ingver pa zelo dobro deluje antibakterijsko, pomaga pri kašlju ter znižuje temperaturo.

Kozarec zdravja iz pomaranč in ingverja. Midva s sinom sva ga takoj spila. 🙂

Pripomočki za pomarančni smoothie z ingverjem:

  • žlička
  • smoothie mešalnik
  • nož in deska

Sestavine za pomarančni smoothie z ingverjem:

za cca. 1 kozarec za 2 dl

  • 2 pomaranči (iz katerih sem dobila cca. 200 g olupljenih pomaranč)
  • 1/3 žličke zmletega ingverja (lahko uporabite tudi sveži ingver, a ga morate prej olupiti in naribati)
  • po želji še malo vode, če želite manj gost smoothie (jaz je nisem dodala)

Kako naredim pomarančni smoothie z ingverjem:

Pomaranče najprej operem in obrišem ter jih olupim. Jaz pomarančo olupim tako, da najprej naredim čez njo po dolgem 3 ali 4 reze z nožem, nato pa na zgornji in spodnji strani pomarančo odrežem z nožem (tudi belo lupino je potrebo olupit z nožkom). Pomaranče narežem na manjše koščke, da se bodo lažje zmleli.

Koščke pomaranč dam v posodo za smoothie, dodam še 1/3 žličke suhega ingverja ter vse skupaj zmešam. Ingverja si lahko daste tudi malo več, če želite, samo previdno z njim.

Pomarančni smoothie prelijem v kozarec.

Na zdravje za zdravje! 🙂

Če imate radi smoothie, si lahko tukaj pogledate še nekaj recept zanje:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor