Matcha smoothie za več energije
Print Friendly, PDF & Email

Matcha smoothie je zelo okusen in zdrav smoothie, saj matcha skrbi za energijo in za boljšo koncentracijo. Matcha je posebna vrsta zelena čaja, ki je polna antioksidantov ter vitaminov A in C ter železa. Matcho lahko pijemo tudi kot čaj, namesto jutranje kave. V smoothie sem poleg matche vmešala še banano, ki ima veliko kalija, ki skrbi za mišice in živce, izboljšuje pa tudi razpoloženje. Tudi na kivi ne smemo pozabiti, saj je odličen vir C vitamina, ki med drugim skrbi za imunski sistem in pomaga do boljše prebave.

Svetujem vam, da si tokrat namesto jutranje kave, ali za dopoldansko malico privoščite zdrav smoothie z matcho, po katerem boste imeli več energije. 🙂

Pripomočki za matcha smoothie:

  • mešalnik za smoothie in posoda
  • nož in lupilec za sadje
  • žlička
  • merilna žlička ali kozarec za 1 dl

Sestavine za matcha smoothie

Za 1 osebo:

  • 1 banana
  • 1 kivi
  • 100 ml rastlinskega napitka (lahko tudi voda)
  • 1 – 2 žličke matcha prahu

Kako naredimo matcha smoothie

Matcha smoothie je narejen hitro, saj vse sestavine samo zmešamo v mešalniku. Jaz naredim kar tako, da najprej olupim banano in kivi, ki ju nolupljena narežem na manjše kose in ju dam v posodo mešalnika. Nato dodam matcha prah ter tekočino – bodisi rastlinski napitek ali pa vodo. Jaz uporabim rižev napitek.

Vse skupaj zmešam z mešalnikom v gladko zmes in smoothie je pripravljen.

Matcha smoothie za več energije

Najboljše je, da smoothie spijete v roku 15 minut, ko ste ga pripravili, da dobite vse vitamine in minerale.

Na zdravje!

Vabim vas, da poskusite tudi:

Ljubitelji smoothijev pa poskusite tudi breskov smoothie z meto.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor