Smoothie iz rdeče pese, korenja in jabolk
Print Friendly, PDF & Email

Rdeč smoothie je poln vitaminov in mineralov, ki jih vsebujejo rdeča pesa, korenček in jabolko. Zato je tudi odličen za zdrav začetek dneva.

Že ko sem ga naredila prvič, nama je bil s sinom zelo všeč. Po pravici povedano, sem bila kar malo presenečena, da je mojemu 6 letniku smoothie iz rdeče pese všeč, a ga je spil cel kozarec. Poskusite ga tudi vi. Če se vam pa zdi, da bo okus po rdeči pesi preveč izrazit, pa lahko še vedno dodate kakšno jabolko.

Vsi vemo, da je rdeča pesa zelo dobra za izboljšanje slabokrvnosti. Za tiste, ki pa niste vedeli, pa naj omenim, da  sok rdeče pese znižuje tudi vročino. Korenček je odličen za boljši vid in lepšo kožo, za jabolka pa vemo, da je potrebno samo eno na dan, za zdrav vsakdan.

 

Pripomočki za smoothie iz rdeče pese, korenja in jabolk

  • mešalnik – blender

Sestavine za smoothie iz rdeče pese, korenja in jabolk

Za 2 – 3 osebe:

  • 80 g rdeče pese (ena manjša)
  • cca. 90 g korenja (2 korenčka)
  • 1 jabolko
  • pol žličke cimeta
  • 1/3 žličke mletega ingverja
  • 100 ml rastlinskega napitka (namesto napitka lahko uporabite samo več vode- napitek naj bo brez sladkorja)
  • 200 –  250 ml vode (odvisno kako gost smoothie imate radi)

Priprava smoothia iz rdeče pese, korenja in jabolk

Rdečo peso sem jaz skuhala en dan prej. Rdečo peso skuham kar v ekonom loncu, saj je hitreje. Pred kuhanjem rdečo peso umijem in jo dam v posodo za kuhanje in jo zalijemo z vodo, toliko, da je pesa pokrita. Če boste rdečo peso kuhali v navadnem loncu, se kuha malo več kot pol ure, odvisno od velikosti. Malo proti koncu kuhanja z vilicami poizkusite, če se vilice že lepo zapičijo vanjo. Ko je pesa kuhana, počakam da se ohladi in jo nato z nože olupim in narežem na manjše koščke. Če želite, pa lahko uporabite tudi surovo rdečo peso.

Korenje olupim in narežem na manjše koščke. Jabolko umijem, ga prerežem in odstranim peške.

Vse skupaj dam v mešalnik, dodam še rastlinski napitek, vodo in cimet in ingver.

Zmešam vse skupaj in rdeč smoothie je narejen. Res preprosto. 🙂

Na zdravje in za zdravje!

Če vam ostane še kaj rdeče pese, si iz nje lahko naredite odličen barvi humus.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor