Praznični kakav
Print Friendly, PDF & Email

Kako prija sesti na kavč, se stisniti pod odejo in se pogreti s toplim kakavom! Tistega okusnega si ponavadi privoščimo v kakšnem lokalu praznično okrašenega mesta, če se nam ne ljubi na mraz, pa si praznični kakav pripravimo kar doma.

Pripomočki za praznični kakav:

  • kozica
  • skodelica
  • žlica

Sestavine za praznični kakav:

  • 2 dl mleka (navadnega kravjega ali rastlinskega napitka; jaz najraje mešam enega in drugega ;))
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlička rožičeve moke (ne mletih rožičev)
  • 1/4 žličke cimeta
  • po želji rum
  • po želji sladilo (najraje uporabim kokosov sladkor, lahko pa izberemo navadni ali rjavi sladkor)

Postopek za praznični kakav:

Za praznični kakav ne potrebujemo veliko časa in priprav. V skodelico damo suhe sestavine: kakav v prahu, rožičevo moko in cimet. Vse skupaj premešamo.

V kozico nalijemo mleko in ga pristavimo na štedilnik. Počasi naj se segreje. Približno 2 žlici mleka primešamo suhim sestavinam v skodelici in dobro premešamo, da nastane gostejša pasta.

Potem dodamo še kakšno žlico mleka in ponovno premešamo, da se pasta zredči.

Mleko, ki se je medtem že dovolj segrelo, zlijemo v skodelico in sproti mešamo z žlico, da se sestavine dobro premešajo in nastane dišeč praznični kakav. Po želji dodamo še sladkor in rum, če ga bodo pili le odrasli.

Naj vam praznični kakav tekne, vas pogreje in vam pričara praznično vzdušje!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor