Pregrešne jagode z belim vinom in penino
Pregrešne jagode z belim vinom in penino so idealna pijača za razvajanje v dvoje. Igrivi mehurčki penine poudarijo opojnost belega vina, sladke jagode pa okus pripeljejo do popolnosti. Presenetite vašo boljšo polovico in ji za romantičen večer v dvoje pripravite pregrešne jagode z belim vinom in penino.
Pregrešne jagode z belim vinom in penino – pripomočki
- skleda
- nož
- zajemalka
- žlica
Pregrešne jagode z belim vinom in penino – sestavine
Za 10 kozarcev po 2 dl
- 500 g svežih jagod
- 0,75 l suhega belega vina
- 0,75 l sladke penine
- 150 g sladkorja
Pregrešne jagode z belim vinom in penino – postopek
Jagode operemo in očistimo, ter narežemo na poljubno velike kose
Jagode posujemo s sladkorjem in jih premešamo. Pustimo jih stati približno 30 minut na sobni temperaturi.
Ko se sladkor delno raztopi in jagode spustijo sok, jih stresemo v večjo skledo.
Jagodam dodamo belo vino, premešamo in pustimo stati približno 1 uro na sobni temperaturi.
Po eni uri jagode in belo vino premešamo in dodamo ohlajeno penino. Vse skupaj še enkrat premešamo.
Pijačo serviramo ohlajeno.
Na zdravje!