Napitek zdravja za vsak dan
Print Friendly, PDF & Email

Naše telo dnevno potrebuje makro hranila (beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate) ter vitamine in minerale na katere pa ob hitri in industrijsko predelani hrani pogosto kar pozabimo. Da se to ne bi zgodilo si vsakodnevno pripravite hitri in enostavni napitek, ki bo pomagal v ohranjanju zdravja ter opravljanju mnogih pomembnih telesnih nalog. Če imate oslabljene lase, nohte, problematično kožo ali ste utrujeni bo ta napitek učinkovita, enostavna in hitra rešitev.

Napitek zdravja za vsak dan – pripomočki:

  • nož
  • cedilo za agrume
  • kozarec
  • žlička

Napitek zdravja za vsak dan – sestavine:

  • ena ekološka pomaranča ali limona
  • dve žlički suhega pivskega kvasa
  • eno do dve žlički prehranskega dopolnila Maca premium

Napitek zdravja za vsak dan – postopek priprave

Prerežite pomarančo ali limono, stisnite sok in ga prelijte v kozarec. Dodajte dve žlički suhega pivskega kvasa in žličko ali dve Mace premium. Premešajte in pustite stati toliko časa, da se suhe sestavine raztopijo v soku. Po nekaj minutah ponovno premešajte in popijte.

Pameten nasvet
Uporabite ekološke pomaranče, ki so sicer nekoliko dražje a imajo veliko tanjšo lupino in več soka. 

O sestavinah in prehranski vrednosti
Suhi pivski kvas je stranski produkt pivovarske industrije in odličen vir mineralov (kalija, kalcija, magnezija, železa, fosforja) ter predvsem vitaminov skupine B (B1, B2, B6). Kar 45 % proteinov je dobrodošlih za zniževanje glikemičnega indeksa agrumov in v napitku pokriva potrebe po tem makro hranilu. Suhi pivski kvas vsebuje tudi ogljikove hidrate in nekaj zdravih maščobnih kislin. Je odlično dopolnilo k prehrani, kot podpora prehrani športnikov in v odpravljanju kozmetičnih težav (slabi nohti in lasje, problematična koža). Pomaranče ali limone vsebujejo veliko vitamina C in sladkorjev. Maca premium, je najvišje rastoča zdravilna rastlina (raste na nadmorski višini 4400 m). Vsebuje minerale in snovi, ki zvišujejo stopnjo psihofizične energije v vseh starostnih obdobjih, tako pri moških kot pri ženskah. Takšen napitek zdravja si privoščite vsakodnevno in mu dodajte še kozarec mlačne vode. Kot dopolnilo je primeren v prehrani športnikov, za ohranjanje zdravja, lepe kože, nohtov in las. Uživajo ga lahko tudi diabetiki, saj je sestavljen kompleksno.

Napitek lahko zlasti v zimskem času za krepitev splošnega zdravja uporabite tudi kot dodatek dnevni dozi suhega in svežega ali zamrznjenega sadja, oreščkov ter suhih volčjih jagod

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor