Mangov gosti sok
Print Friendly, PDF & Email

Mango je prav gotovo eden izmed mojih najljubših sadežev in od nekdaj sem oboževala mangov sok. Če želimo v trgovini kupiti mangov sok, smo lahko tudi razočarani. Včasih so presladki, včasih preredki, včasih imajo dodan še sok drugega sadje, pri katerem večinoma prevladujejo jabolka ali grozdje. Skratka, sama sem redkokdaj naletela na dober mangov gosti sok, ki bi me navdušil. Poleg tega so sokovi, sploh mangovi, sorazmerno dragi. Zato sem sama poizkusila narediti mangov sok in presenečena odkrila, da je to najboljši razpoložljivi sok, pri tem da ima cel kup prednosti: je svež, nima nikakršnih dodatkov, nima dodanega sladkorja in glede na svojo kvaliteto je primerljive cene.

Mangov gosti sok7

Recept ni nič posebnega, želim le deliti idejo, ki sem jo sama prepozno odkrila, da si sami povsem enostavno lahko naredimo boljši in bolj kvalitetni sok, kot so razpoložljivi na policah trgovin.

Mangov gosti sok5

Mangov gosti sok – pripomočki:

  • nož
  • blender ali palični mešalnik
  • kozarec

Mangov gosti sok – sestavine

Za dva kozarca mangovega gostega soka

  • mango (2 manjša ali 1 večji)
  • voda po okusu in željah

Mangov gosti sok2

Mangov gosti sok – postopek:

Izberemo mango, ki je zrel, torej rahlo mehak na otip, vendar ne toliko, da bi se nam pod prsti preveč udiral. Za dva kozarca vzamemo približno dva manjša manga ali pa enega velikega.

Mango na zunaj umijemo z vodo. Mango olupimo in narežemo, ali pa ga prerežemo na obeh straneh peške, polovici razrežemo po dolgem in po čez, da dobimo kvadratke. Pri tem meso zarežemo le do lupine. Tako polovico manga obrnemo naokoli, da je lupina udrta, izbočene kvadratke mangovega mesa pa porežemo v blender.

Mangov gosti sok6

Dodamo vodo, količina je odvisna od našega okusa. Sama imam rada bolj goste sokove, zato dodam le malo vode, toliko, da kosi manga še štrlijo nad vodno gladino.

Mangov gosti sok3

Sladkorja ni potrebno dodajati, saj je mango, če ga jemo kot sadež, tudi sam povsem dovolj sladek. Če pa menimo, da nam sok ni dovolj sladek, dodamo sladkor. Prav tako je možno kombinirati okuse z dodatkom cimeta, limoninega soka ali česa drugega, tudi kaj alkoholnega pride v poštev.

Zadostuje pa tudi samo mango in voda. Vključimo blender in sok je pripravljen.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3.5]

cimet in vanilija

Hrana je moja strast. Preko okusov rada spoznavam nove zgodbe in se spominjam preteklih let.

Dodaj odgovor