Domač sadni jogurtov napitek
Print Friendly, PDF & Email

Obožujete sadne jogurte, a vam ni všeč, da so polni sladkorja? Imam super rešitev za vas – domač sadni jogurtov napitek. Enostavna priprava in zgolj nekaj sestavin, ki jih ima vsak od nas doma in imamo že zdrav napitek za zajtrk ali večerjo.

Domač sadni jogurtov napitek – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • blender

Domač sadni jogurtov napitek – sestavine

Za 4 osebe:

  • 5 dl mleka
  • 1 jogurt v lončku (180 g) ali 200 ml tekočega jogurta
  • 2-3 čajne žličke medu, javorjevega sirupa … (oz. sladilo po želji)
  • 300 g sadja po želji: borovnice, jagode, maline, banane …

Domač sadni jogurtov napitek – postopek:

Če uporabimo sveže sadje, ga najprej narežemo (banane, jagode …) na manjše kose, nato ga dodamo v posodico blenderja. Če pa uporabljamo zamrznjeno sadje (sadja pred tem ni treba odmrzniti), ga skupaj z mlekom, jogurtom in medom dodamo v blander/sesekljalnik.

Vsebino v blenderju gladko zmešamo (enako storimo s svežim sadjem, ki smo ga dodali v posodico blenderja in mu dodali ostale sestavine). Če želimo, da je napitek bolj gost, mu dodamo banano, saj banana zgosti in naredi napitek bolj kremast.

Na koncu sadni jogurtov napitek prelijemo v kozarčke in po želji okrasimo. Preden napitek postrežemo, v primeru, da smo uporabili sveže sadje, damo najprej kozarčke z napitkom v hladilnik za eno do dve uri. Če uporabimo zamrznjeno sadje, lahko napitek postrežemo takoj.

Pa na zdravje! 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 3.8]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor